Συνεχίζεται το όνειρο για τη Zidansek! (vid)

 
Tamara Zidansek
Tamara Zidansek © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 - 15:42

Η 23χρονη Tamara Zidansek, η οποία δεν είχε βρεθεί ξανά σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης μέχρι πριν μερικές ημέρες, θα είναι η πρώτη ημιφιναλίστ του Roland Garros!

H παραμυθένια πορεία για την Tamara Zidansek συνεχίζεται στο Roland Garros, καθώς η 23χρονη Σλοβένα επικράτησε της Paula Badosa με 7-5, 4-6, 8-6 έπειτα από 2,5 ώρες μάχης στο Court Philippe Chatrier.

H Zidansek ήταν μπροστά με 7-5, 4-2 στα μέσα του 2ου σετ και έδειχνε να έχει φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Η Badosa όμως κατάφερε να κερδίσει τα 6 επόμενα games και να στείλει τον προημιτελικό σε 3ο σετ, όπου μάλιστα προηγήθηκε με 2-0!

Η Zidansek κέρδισε τα 2 επόμενα games και κατάφερε να ισορροπήσει ξανά τον αγώνα, που από εκείνο το σημείο κι έπειτα κρεμόταν από μια κλωστή. Οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι και χωρίς break έως το τέλος, σε ένα σετ που δεν είχε tie-break.

H Badosa είχε τις πρώτες ευκαιρίες για break στο 13ο game, αλλά η Zidansek έσβησε 3 break points και έκανε το υπέρ της 7-6. Στο αμέσως επόμενο game είχε εκείνη διπλό break point που ήταν και match point, αξιοποιώντας τη 2η ευκαιρία της για να πετύχει τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας της.

H Zidansek δεν είχε προκριθεί ποτέ στο παρελθόν σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης, ή σε 2ο γύρο στο Roland Garros. Με τη μυθική πορεία της στις δυο τελευταίες εβδομάδες, έκανε ένα πολύ μεγάλο breakthrough και από την επόμενη Δευτέρα θα είναι και για πρώτη φορά στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας πάνω από 35 θέσεις. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.85 του κόσμου.

Στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας της, η Zidansek θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του άλλου σημερινού αγώνα, ανάμεσα στην Elena Rybakina και στην Anastasia Pavlyuchenkova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots