Παπαμιχαήλ και Τσιτσιπάς έκλεισαν ιδανικά τον ελληνικό θρίαμβο (vid)

 
Παπαμιχαήλ και Τσιτσιπάς έκλεισαν ιδανικά τον ελληνικό θρίαμβο (vid)
tn team Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 - 15:01

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και ο Πέτρος Τσιτσιπάς ήταν καλύτεροι από την Stacey Fung και τον Felix Auger-Aliassime, για να ολοκληρώσουν με ιδανικό τρόπο τον ελληνικό θρίαμβο κόντρα στον Καναδά.

Η Ελλάδα έκανε το 3-0 απέναντι στον Καναδά χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ, με την Παπαμιχαήλ και τον Πέτρο Τσιτσιπά να ολοκληρώνουν το tie, επικρατώντας καθαρά των Fung και Auger-Aliassime με 7-5, 6-4.

Αφού ξεπέρασαν τα πρώτα λεπτά, στα οποία χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους στο court, Παπαμιχαήλ και Τσιτσιπάς έκαναν ένα εκπληκτικό ματς και συνεργάστηκαν άψογα.

Κατάφεραν αρχικά να αποφύγουν το double break, σβήνοντας 2 ευκαιρίες για break στο 1-4, για να κερδίσουν στη συνέχεια τα 6 από τα 7 επόμενα games και να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή στο 1ο σετ, το οποίο κέρδισαν με 7-5.

Στο 2ο σετ Παπαμιχαήλ και Τσιτσιπάς δεν έμειναν ποτέ πίσω με break, αν και έχασαν κάποιες φορές το προβάδισμα που είχαν δημιουργήσει. Τελικά, το καθοριστικό break έγινε στο σερβίς του Auger-Aliassime στο 9ο game, με το ελληνικό δίδυμο να προηγείται με 5-4 και να κλείνει το ματς στο σερβίς του Τσιτσιπά για το 6-4.

Έτσι έκλεισε μια ονειρική μέρα για την ελληνική ομάδα, που συνέτριψε τον Καναδά με 3-0 χωρίς να χάσει κανένα σετ. Θυμίζουμε πως τους αγώνες άνοιξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που κέρδισε τον Steven Diez με 6-2, 6-3, ενώ στη συνέχεια η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Leylah Fernandez με 7-6 (2), 6-3.

Η Ελλάδα πήρε την 1η θέση στο Group B και την Παρασκευή το πρωί, στις 08:30 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία για μια θέση στα ημιτελικά, για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Οι τελικές βαθμολογίες των ομίλων:

Τελική φάση:

ΠΟΛΩΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ/ΝΟΡΒΗΓΙΑ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots