Sinner: "Το τουρνουά δεν τελείωσε ακόμα" (vid)

 
Sinner: "Το τουρνουά δεν τελείωσε ακόμα" (vid)
tn team Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 - 12:04

Χαρούμενος, αλλά και προσγειωμένος ήταν ο Jannik Sinner μετά τη νίκη του επί του Novak Djokovic στο Australian Open, αφού ο στόχος του είναι να κερδίσει τον τελικό της Κυριακής και μένει προσηλωμένος σ' αυτόν.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου μετά την πολύ μεγάλη νίκη του επί του Djokovic, ο 22χρονος Ιταλός ρωτήθηκε για το αν αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας του ως τώρα: "Σίγουρα ήταν. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις απέναντι στον Djokovic, αλλά στα Grand Slams είναι διαφορετικά. Ειδικά όταν έχασα το 3ο σετ έχοντας και match point, προσπάθησα να μείνω όσο πιο θετικός γινόταν και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα."

Για το αν τον βοήθησαν οι νίκες που έκανε στο τέλος της περσινής σεζόν επί του Djokovic: "Βοηθάει να γνωρίζεις ότι μπορείς να τον κερδίσεις. Ήταν μεγάλο προνόμιο για μένα που μπόρεσα να τον αντιμετωπίσω 3 φορές μέσα σε 10 μέρες την προηγούμενη σεζόν. Οι προπονήσεις είναι καλές, αλλά οι αγώνες πάντα είναι διαφορετικοί. Οπότε από τη μια νιώθω ότι με βοήθησαν αυτοί οι αγώνες, από την άλλη τα Grand Slams όπως είπα είναι πολύ διαφορετικά πνευματικά. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο χαλαρός γίνεται σήμερα, αλλά ταυτόχρονα να έχω το πλάνο στο κεφάλι μου και νομίζω πήγε πολύ καλά."

Για το τι διαφορετικό έχει η γενιά του (Sinner, Alcaraz, Rune) και δείχνουν ικανοί να "σπάσουν" την κυριαρχία των Djokovic και Nadal, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενες γενιές που ήρθαν μετά τους Big 3: "Κάθε ένας από μας είναι διαφορετικός, αλλά κάτι που έχουμε κοινό είναι πως πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αυτό βοηθάει αρκετά. Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να παίζουμε μαζί με τον Djokovic, να βλέπουμε τι κάνει, πως προπονείται. Ελπίζω να επιστρέψει και ο Rafa, είχα το προνόμιο να τον παρακολουθήσω επίσης. Με τον Roger δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να παίξω. Πάντα προσπαθώ να μάθω απ' αυτούς, ήταν πάντα μέρος της διαδρομής, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω στον πρώτο μου τελικό (σε Grand Slam) εδώ στη Μελβούρνη, αλλά στο μυαλό μου γνωρίζω πως ακόμα μπορώ και πως πρέπει να βελτιωθώ."

Για τη νοοτροπία του στο σημερινό ματς, που δεν ήταν τίποτα παραπάνω από έναν ημιτελικό: "Προφανώς σημαίνει πολλά για μένα να κερδίζω τον Novak εδώ στη Μελβούρνη, αλλά το τουρνουά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο τελικός είναι την Κυριακή, οι τελικοί είναι πάντα κάτι διαφορετικό. Στο μυαλό μου είχα ότι είναι μόνο ο ημιτελικός, ότι δεν θα κερδίσω το τουρνουά. Ανυπομονώ για την Κυριακή και θα δούμε τι θα συμβεί."

Για το πως διαχειρίστηκε το χαμένο match point και έπειτα το χαμένο 3ο σετ: "Είναι δύσκολο να συμβαίνει αυτό, αλλά προσπάθησα όταν κάθισα στην καρέκλα μου να ηρεμήσω και να σκεφτώ πως το σκορ ήταν 2-1 υπέρ μου και ήθελα να ξεκινήσω καλά το επόμενο σετ. Σέρβιρα πρώτος, οπότε πήρα γρήγορα το προβάδισμα και προσπάθησα να μείνω προσηλωμένος στο πλάνο και στον στόχο μου."

Τέλος, για το πόσο έχει βοηθήσει η προσθήκη του Darren Cahill στην ομάδα του: "Είναι πάντα πολύ χαλαρός. Το πρωί μιλούσαμε για άσχετα πράγματα, δεν είπαμε τίποτα για τένις. Μόνο 20 λεπτά πριν από τον αγώνα μιλήσαμε για τακτική και το πως να χειριστώ διάφορες καταστάσεις. Έχει βοηθήσει όλη την ομάδα να πιστεύουμε στους εαυτούς μας, αλλά και να διασκεδάζουμε. Είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε τον χρόνο που περνάμε μαζί γιατί ταξιδεύουμε πολύ. Δουλεύουν πολύ καλά μαζί με τον Simone (Vagnozzi, ο άλλος προπονητής του) και αυτή τη στιγμή όλα κυλούν εξαιρετικά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots