Alcaraz: "Δεν ξέρω τι συνέβη - Ο Sinner μπορεί να κερδίσει τον Djokovic"

 
Alcaraz: "Δεν ξέρω τι συνέβη - Ο Sinner μπορεί να κερδίσει τον Djokovic"
tn team Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 - 21:21

O Carlos Alcaraz παραδέχτηκε πως δεν έχει ιδέα τι έγινε στο court και ηττήθηκε από τον Alexander Zverev, ενώ μίλησε και για τον ημιτελικό του Jannik Sinner με τον Novak Djokovic.

"Δεν ξέρω τι συνέβη. Πρέπει να αναλύσω τον αγώνα και να το συζητήσω με την ομάδα μου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι συμπεράσματα θα βγάλουμε. Σίγουρα εκείνοι θα έχουν να μου πουν πράγματα και θα τα δουλέψουμε. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθώ στο μέλλον, γιατί αν θέλω να κερδίσω Grand Slams, πρέπει να λύσω τέτοια θέματα και να είμαι καλύτερος", είπε ο Alcaraz στη συνέντευξη Τύπου του, μετά την ήττα του με 3-1 σετ από τον Zverev.

"Στο 3ο σετ έπαιξα καλό τένις. Βρήκα έναν τρόπο να το κλέψω και να επιστρέψω στο ματς, είχα ευκαιρίες στο 3-4 στο 4ο σετ και δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Πιστεύω πως έπαιξα καλά και στο 4ο σετ, αν και όχι το καλύτερό μου. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα γενικά. Δεν έβρισκα καλό σερβίς σε όλο το παιχνίδι. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξω με όλη αυτή την πίεση σε κάθε service game μου. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον, αλλά ήταν κρίμα που δεν μπόρεσα να δείξω το καλύτερό μου επίπεδο σήμερα", πρόσθεσε ο 20χρονος Ισπανός.

Κρατάει πάντως θετικό πρόσημο για τη συνολική του παρουσία στο τουρνουά: "Ήταν ένα καλό τουρνουά, είμαι χαρούμενος με το τουρνουά μου, αφήνοντας εκτός το σημερινό ματς. Δεν είναι κακό αποτέλεσμα τα προημιτελικά σε ένα Grand Slam. Δεν είναι σίγουρα αυτό που ήθελα, αλλά είναι μια καλή πορεία. Απλά είναι κρίμα που δεν μπόρεσα να δείξω το ίδιο επίπεδο σήμερα όπως στους προηγούμενους αγώνες, αλλά έτσι είναι το τένις."

Για τα σκαμπανεβάσματα που είχε σήμερα: "Κανείς δεν είναι τέλειος. Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που μπορώ να βελτιώσω. Δεν θα χρησιμοποιήσω τη δικαιολογία της ηλικίας, γιατί ήδη είμαι 20 χρονών. Η σταθερότητα είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσω, αλλά προσωπικά το θεωρώ και φυσιολογικό να συμβαίνει. Το καλό είναι ότι ήδη το ξέρουμε και ότι παλιότερα μου συνέβαινε πολύ συχνότερα να έχω σκαμπανεβάσματα, τώρα μου συμβαίνει λιγότερο. Δεν ανησυχώ, είναι κάτι που θα καταφέρω να αλλάξω."

Για την απουσία του προπονητή του, Juan Carlos Ferrero, από τη Μελβούρνη: "Δεν με επηρέασε καθόλου αυτό. Έπαιξα πολύ καλό τένις και χωρίς εκείνον εδώ και  επίσης έχω τον Samu μαζί μου, που είναι ένας πολύ καλός προπονητής και τον εμπιστεύομαι 100%."

Τέλος, ζητήθηκε από τον Alcaraz να κάνει μια πρόβλεψη για τη συνέχεια της διοργάνωσης και ειδικά για τον ημιτελικό του Djokovic με τον Sinner: "Όλοι οι παίκτες που είναι στα ημιτελικά έχουν το επίπεδο για να κερδίσουν τον τίτλο. Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ένα τρόπαιο σαν κι αυτό. Ο Sinner παίζει απίστευτο τένις και δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ. Σίγουρα είναι ικανός να κερδίσει τον Novak. Θα δω τον αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots