Τσιτσιπάς: "Ζεις γι' αυτά τα ματς!" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ζεις γι' αυτά τα ματς!" (vid)
tn team Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 - 14:12

Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά από τον συναρπαστικό αγώνα του με τον Jordan Thompson στο Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς είχε διπλό match point στο 4ο σετ στο 5-4, 40-15, όμως λίγα λεπτά μετά βρέθηκε αντιμέτωπος με 4 set points, καταφέρνοντας τελικά να αποτρέψει το 5ο σετ και να πάρει τη νίκη στο tie-break. Μετά τον αγώνα, τον οποίο έκλεισε μέσα σε μεγάλη ανακούφιση και έντονους πανηγυρισμούς, μίλησε στον John McEnroe μέσα από τη Margaret Court Arena.

"Δεν ξέρω τι έγινε... Αυτή τη στιγμή το μόνο που θυμάμαι είναι ο τελευταίος πόντος. Η αδρεναλίνη που έβγαλα σ' αυτόν τον αγώνα ήταν τρελή. Ζεις γι' αυτά τα ματς, η ένταση ήταν πολύ υψηλή και οι δυο μας πιάσαμε πικ σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. O Jordan δεν σταμάτησε να παλεύει και έκανε ένα εκπληκτικό comeback όταν σέρβιρα για τη νίκη. Έβγαλε μια επιστροφή πάνω με το backhand πάνω στη γραμμή και με ξάφνιασε", είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ευχαρίστησε και τον κόσμο, από τον οποίο είχε αρκετή στήριξη σήμερα, δεδομένου ότι αντιμετώπιζε τενίστα από την Αυστραλία.

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με υποστήριξαν στον αγώνα, το ένιωσα. Μεγάλωσα παίζοντας σε άδεια γήπεδα και πάντα ονειρευόμουν να παίζω σε γήπεδα σαν τη Rod Laver Arena και τη Margaret Court Arena. Είμαι χαρούμενος που το μοιράστηκα αυτό μαζί σας και που συνεχίζω το ταξίδι μου."

Για το γεγονός ότι οι περισσότεροι από το κοινό υποστήριζαν τον αντίπαλό του: "Ο Jordan άξιζε επίσης την υποστήριξη από τον κόσμο, παίζει στο Grand Slam της πατρίδας του, είναι φυσιολογικό να έχει το κοινό με το μέρος του. Και οι δυο μας είχαμε μια απίστευτη ατμόσφαιρα σήμερα, ο κόσμος ακουγόταν από τη μια άκρη στην άλλη. Το ότι θα πάω για ύπνο απόψε γνωρίζοντας πως τα έδωσα όλα στο court με κάνει πολύ χαρούμενο."

Για το τι είναι αυτό που τον κάνει να τα πηγαίνει κάθε χρόνο καλά στην Αυστραλία: "Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Μπαίνω παθιασμένος στο γήπεδο, είναι η αρχή της σεζόν και θέλω να ξεκινήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έρχομαι με πολλή ενέργεια και αποφασιστικότητα. Ξέρω πως είμαι ικανός να κάνω μια μεγάλη πορεία στο Australian Open, είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά, όταν ήμουν μικρός έκανα κοπάνες από το σχολείο για να το παρακολουθώ! Σίγουρα σημαίνει πολλά για μένα. Επίσης το θερμό κλίμα είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που έχουμε στην Ελλάδα και μου αρέσει πολύ το μεσογειακό κλίμα."

Για το αν τον ενόχλησε η ψύχρα σήμερα: "Όχι ιδιαίτερα. Όταν παίζω σε ένα τουρνουά πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για κάθε συνθήκη. Σήμερα έβρεχε και ένιωθα κάπως νυσταγμένος. Ήπια ένα Red Bull και ήμουν έτοιμος να παίξω!"

Τέλος, για το τι πρέπει να συμβεί για να κάνει το κάτι παραπάνω και να κερδίσει τον τίτλο στη Μελβούρνη: "Ο Novak είναι πολύ εγωιστής γιατί κέρδισε εδώ 12 φορές (σ.σ. 10 φορές). Ελπίζουμε πως κάποια μέρα θα ξυπνήσει και θα σταματήσει να είναι τόσο εγωιστής (γέλια). Υπάρχουν δυο σενάρια, είτε θα πρέπει κάποιος να κερδίσει τον Novak, είτε θα χρειαστεί να το κάνω εγώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots