Πέτρος Τσιτσιπάς: "Φτωχό το επίπεδό μου σήμερα"

 
Πέτρος Τσιτσιπάς: "Φτωχό το επίπεδό μου σήμερα"
tn team Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 - 12:35

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ απογοητευμένοι μετά τον πρόωρο αποκλεισμό τους στο διπλό του Australian Open, με τον Πέτρο να αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα και τον Στέφανο να λέει πως και οι δυο πρέπει να βελτιωθούν.

"Θεωρώ πως το επίπεδό μου ήταν φτωχό σήμερα. Μπορεί να μην είχα συνηθίσει το court, είναι πολύ διαφορετικά τα προπονητικά γήπεδα. Ήταν μια κακή μέρα. Είναι λυπηρό που συνέβη σε Grand Slam. O Στεφ έπαιξε πολύ καλά, σέρβιρε εξαιρετικά. Και οι δυο θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι, αλλά για παίκτης μονού έκανε πολύ καλή δουλειά, ενώ εγώ δεν τον βοήθησα καθόλου", είπε με απογοήτευση ο Πέτρος, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα τους.

Ο Στέφανος από την πλευρά του είπε: "Ήταν από τους χειρότερους αγώνες μας. Μπορώ να κάνω ανάλυση των αγώνων, ξέρω τι πήγε λάθος και τι έλειπε. Οι επιστροφές μας ήταν φτωχές και δεν παίζαμε με τους καλύτερους servers του tour. Είχαμε ευκαιρίες για break, σε μια από αυτές έχασα ένα backhand για πολύ λίγο. Θα μας έδινε το σετ αυτή η στιγμή. Ελπίζουμε να παίξουμε περισσότερο μαζί, το χρειαζόμαστε γιατί κάποιες φορές παίζουμε και κάποιες άλλες όχι. Πρέπει να παίξουμε περισσότερα ματς μαζί, γιατί σήμερα δεν συντονιστήκαμε όπως κάνουμε συνήθως."

Το Court 6, όπου έγινε ο αγώνας τους, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γήπεδο που έχει και μπαρ, αλλά τα αδέρφια δεν ήθελαν να ρίξουν την ευθύνη κάπου αλλού.

Ο Στέφανος δήλωσε: "Δεν θα ρίξω πουθενά την ευθύνη, δεν φταίει το open bar. Και οι δυο πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Ξέρω πόσο δουλεύει ο Πέτρος. Είμαι απογοητευμένος για σήμερα, γιατί ήθελα να κάνουμε κάτι καλό με τον αδερφό μου, αλλά πρέπει να κάνουμε τα σωστά βήματα για να βρεθούμε εκεί που αξίζουμε."

Ο Πέτρος είπε με τη σειρά του: "Μπορούσες να ακούσεις λίγο τη μουσική, είναι όμως κάτι φυσιολογικό για εξωτερικό γήπεδο. Νομίζω πάντα είναι έτσι. Ακόμα και σε άλλα Slams, όπως το US Open, μπορείς να ακούσεις φασαρία. Ως παίκτης πρέπει να τα μπλοκάρεις αυτά και να αποδώσεις."

Σχετικά με την πρόταση του Frances Tiafoe και άλλων παικτών να μπορεί να κινείται κανονικά ο κόσμος στις κερκίδες κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Στέφανος διαφώνησε: "Είναι δύσκολο να βλέπεις κίνηση γύρω σου. Υπάρχει μια μικρή κίτρινη μπάλα που πετάει και πολλές φορές απαιτεί πάνω από 100% συγκέντρωση. Αν σε επηρεάσει έστω και στο 5% έχεις πρόβλημα. Θα ήθελα να κάνουμε πειραματισμούς, να δούμε πως θα επηρεάσει τη συγκέντρωση. Αναφέρατε προηγουμένως τον DJ και θυμήθηκα κάπου στο υποσυνείδητο ότι μπορούσα να αισθανθώ την κίνηση. Δεν είμαι μεγάλος φαν αυτής της ιδέας, γι' αυτό και το Wimbledon είναι το αγαπημένο μου τουρνουά, έχει ησυχία και μπορείς να συγκεντρωθείς. Είχα μια παρόμοια εμπειρία στο US Open και δεν μου άρεσε. Ίσως μια μέρα να αλλάξω την άποψή μου, αλλά τώρα είμαι μακριά απ' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots