Η κλήρωση της Σάκκαρη στο Australian Open

 
Η κλήρωση της Σάκκαρη στο Australian Open
© The Greek Herald
tn team Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 - 4:33

Στο ίδιο τέταρτο με την Coco Gauff βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη στο ταμπλό του Australian Open, καθώς και στο ίδιο μισό με την υπερασπίστρια του τίτλου Aryna Sabalenka, την οποία ωστόσο δεν μπορεί να συναντήσει πριν από τα ημιτελικά. Δείτε αναλυτικά την κλήρωση.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο.8 στο ταμπλό, βρίσκεται στο κάτω μισό του ταμπλό των γυναικών στο Australian Open και στην πρεμιέρα της θα αντιμετωπίσει την Nao Hibino από την Ιαπωνία.

Εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα παίξει στον 2ο γύρο με μια εκ των Zhuoxuan Bai και Elina Avanesyan, ενώ στον 3ο γύρο έχει πιθανή αντίπαλη την Elise Mertens, Νο.25 στο ταμπλό.

Στον 4ο γύρο, η Μαρία διασταυρώνεται με την Beatriz Haddad Maia, Νο.10 στο ταμπλό. Η Βραζιλιάνα θα έχει δύσκολη πρεμιέρα απέναντι στη Linda Fruhvirtova, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με την Magda Linette, η οποία με τη σειρά της θα παίξει με την άλλοτε Νο.1 του κόσμου, Caroline Wozniacki, στον 1ο γύρο.

Στα προημιτελικά, η Σάκκαρη βρίσκει στη διαδρομή της την πρωταθλήτρια του US Open, Coco Gauff, η οποία με τη σειρά της διασταυρώνεται στη 16άδα με την Caroline Garcia. Η Γαλλίδα θα παίξει στον 1ο γύρο με την κάτοχο 4 Grand Slams τίτλων και πιο επικίνδυνη unseeded παίκτρια του τουρνουά, Naomi Osaka.

Στα ημιτελικά, Σάκκαρη και Gauff διασταυρώνονται με την υπερασπίστρια του τίτλου και Νο.2 του ταμπλό, Aryna Sabalenka, που έχει επίσης στη μεριά της στο ταμπλό τη Νο.6, Ons Jabeur.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό δεσπόζει φυσικά το όνομα της κορυφαίας του κόσμου, Iga Swiatek, που μπορεί να συναντηθεί με τις παραπάνω παίκτριες μόνο στον τελικό. Η Swiatek θα έχει πάντως πρεμιέρα με παγίδες κόντρα στη Sofia Kenin, ενώ στον 2ο γύρο θα παίξει με μια εκ των Danielle Collins και Angelique Kerber και στον 3ο με μια εκ των Linda Noskova και Marie Bouzkova.

Στον 4ο γύρο η Πολωνή διασταυρώνεται με τις Veronika Kudermetova και Elina Svitolina, στα προημιτελικά με τις Marketa Vondrousova και Jelena Ostapenko και στα ημιτελικά με τις Elena Rybakina και Jessica Pegula.

Πιθανά ζευγάρια 4ου γύρου (βάσει seedings):

[1] Swiatek - Kudermetova [15]
[11] Ostapenko - Vondrousova [7]
[3] Rybakina - Kasatkina [14]
[12] Zheng - Pegula [5]
[8] Sakkari - Haddad Maia [10]
[16] Garcia - Gauff [4]
[6] Jabeur - Krejcikova [9]
[13] Samsonova - Sabalenka [2]

Πιθανά ζευγάρια προημιτελικών:

[1] Swiatek - Vondrousova [7]
[3] Rybakina - Pegula [5]
[8] Sakkari - Gauff [4]
[6] Jabeur - Sabalenka [2]

Αναλυτικά το ταμπλό των γυναικών στο Australian Open:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots