Σάκκαρη: "Ήμουν αγχωμένη, αλλά νιώθω πολύ καλά" (vid)

 
Σάκκαρη: "Ήμουν αγχωμένη, αλλά νιώθω πολύ καλά" (vid)
tn team Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 - 5:56

Η Μαρία Σάκκαρη εξήγησε πως υπήρξε νευρικότητα στην αναμέτρησή της με τη Yue Yuan, την οποία δεν είχε ξαναδεί να παίζει στο παρελθόν, όμως το United Cup τη βοήθησε να πάει με αυτοπεποίθηση στη Μελβούρνη, όπου οι συνθήκες και ο κόσμος την κάνουν να νιώθει σαν στο σπίτι της.

"Είναι η πρώτη φορά που την είδα να παίζει. Είναι νέα, είναι πολύ καλή και ήμουν αγχωμένη, γιατί όταν δεν γνωρίζεις τον αντίπαλο είναι δύσκολο", είπε η Σάκκαρη για τη Yuan, την οποία κέρδισε με 6-1, 6-4 στην πρεμιέρα της στο Australian Open.

"Πιστεύω πως το United Cup με βοήθησε να βρω το παιχνίδι μου, οι συνθήκες εδώ είναι παρόμοιες με το Περθ, οπότε νιώθω πολύ καλά", πρόσθεσε η 27χρονη Ελληνίδα, στις δηλώσεις που έκανε από τη Rod Laver Arena.

Για τις συνθήκες στη Μελβούρνη, είπε: "Το γήπεδο αυτό είναι αργό, αλλά μου αρέσει γιατί είναι ζεστό, οι μπάλες έχουν υψηλές αναπηδήσεις, πιστεύω είναι ιδανικές συνθήκες για το παιχνίδι μου. Όσο πιο πολύ ζέστη έχει τόσο το καλύτερο για μένα και λατρεύω να αγωνίζομαι εδώ, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μου αρέσει σ' αυτό το τουρνουά."

Για το γυμναστήριο και τις πολλές ώρες που αφιερώνει σ' αυτό, είπε: "Το έχω πει πολλές φορές ότι είναι κάτι σαν χόμπι για μένα, περνάω πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Όταν δεν γυμνάζομαι και κάθομαι στον καναπέ δεν νιώθω καλά το σώμα μου. Αν δεν κάνω τη δουλειά που πρέπει στο γυμναστήριο δεν θα νιώθω καλά στον αγώνα, οπότε για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού μου. Δεν είμαι και η ψηλότερη παίκτρια στο tour, οπότε αν δεν νιώθω δυνατή στο court τότε το παιχνίδι μου δεν είναι αρκετά καλό."

Τέλος, για τον κόσμο της Μελβούρνης και τους πολλούς ομογενείς που κάθε χρόνο την κάνουν να νιώθει σαν να παίζει στην Ελλάδα, η Μαρία δήλωσε: "Το λέω κάθε χρόνο που έρχομαι εδώ αυτό, αλλά είναι το τουρνουά της πατρίδας μου εξαιτίας της μεγάλης ελληνικής κοινότητας. Όλος ο κόσμος εδώ είναι πολύ φιλικός και πολύ καλός με όλους, θα μπορούσα να ζήσω σ' αυτή την πόλη. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μου αρέσει σ' αυτή τη χώρα και φυσικά οι Έλληνες πάντα με βοηθάνε. Όπου και αν βρισκόμαστε μας υποστηρίζουν οι Έλληνες, αλλά ειδικά εδώ είναι σαν να βρισκόμαστε στο σπίτι."

Στον 2ο γύρο του Australian Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τη 18χρονη Diana Shnaider.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots