Srdjan Djokovic: "Από το AO εξαρτάται αν θα παίξει ο Novak"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 - 18:13

O πατέρας του Novak Djokovic, Srdjan, άφησε να εννοηθεί πως ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου δεν έχει εμβολιαστεί, λέγοντας πως από το Australian Open θα εξαρτηθεί αν θα λάβει μέρος στο τουρνουά ή όχι. Είπε ακόμα πως ο Novak θα κερδίσει τουλάχιστον 2 φορές το Wimbledon και τουλάχιστον 4-5 Grand Slams συνολικά ακόμα στην καριέρα του.

"Εξαρτάται από αυτούς (το Australian Open), αν θα αφήσουν τον Novak να παίξει ή όχι. Αν το αποφασίσουν, τότε θα πρέπει να στηρίξουν αυτή την απόφαση. Έχει κερδίσει 9 φορές το Australian Open και θέλει να παίξει, αλλά θα πρέπει να του δώσουν την άδεια. Ο Novak θα κάνει αυτό που πιστεύει πως είναι καλύτερο γι' αυτόν, κανείς δε θα τον αναγκάσει να κάνει κάτι ή θα του περάσει την άποψή του", είπε ο Srdjan σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο K1 TV.

Σε συνδυασμό και με τις δηλώσεις που έκανε πριν από έναν μήνα περίπου, φαίνεται να αποκάλυψε πως ο Djokovic δεν έχει εμβολιαστεί και θα περιμένει να περάσει από την επιτροπή του Australian Open, ώστε να λάβει την ιατρική εξαίρεση για την οποία έκανε λόγω η κυβέρνηση της Βικτώριας και η Tennis Australia.

Ο πατέρας του Novak, πάντα αιχμηρός και ειλικρινής στις δηλώσεις του, είπε ακόμα πως ο Nole θα συνεχίσει να κυριαρχεί και θα κερδίσει 4-5 Slams ακόμα και αν δεν αγωνιστεί τελικά στη Μελβούρνη.

"Αν δεν παίξει στην Αυστραλία, θα πρέπει να περιμένει μέχρι το Roland Garros για το 21ο. Μέχρι να σταματήσει την καριέρα του, ο Novak θα κερδίσει μερικά Slams ακόμα, πιστεύω 4 ή 5. Θα κερδίσει τουλάχιστον 2 τίτλους στο Wimbledon και μερικούς ακόμα στα άλλα τουρνουά. Αμφιβάλλετε γι' αυτό; εγώ καθόλου. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το δεις, ο Novak θα παίζει ακόμα για 2-3 χρόνια."

Τέλος, ο Srdjan Djokovic μίλησε και για τον τελικό του US Open, όπου ο Novak διεκδικούσε το ιστορικό calendar-Year Grand Slam, αλλά "λύγισε" στον τελικό από τον Daniil Medvedev.

"Εκείνη η ήττα τον πόνεσε πολύ, αλλά οφείλεται κυρίως στο φανταστικό παιχνίδι του Medvedev. Ο γιος μου έχει διδαχτεί απ' αυτό το άθλημα μέσα από νίκες και από ήττες, όπως αποδέχεσαι τους θριάμβους πρέπει να αποδέχεσαι και τις ήττες. Πάντα έλεγα στην καριέρα του πως δεν είναι σωστό να κερδίζει όταν δεν παίζει καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots