Στον τελικό του AO η Brady! (vid)

 
Jennifer Brady
Jennifer Brady Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 9:00

To όνειρο συνεχίζεται για την Jennifer Brady, που ξεπέρασε στα τρια σετ το εμπόδιο της Karolina Muchova και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό σε Grand Slam στην καριέρα της!

Η Brady επικράτησε της Muchova με 6-4, 3-6, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες στη Rod Laver Arena.

Η 25χρονη Αμερικανίδα συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την 24χρονη Τσέχα, σε μια μεγάλη μάχη έως και τον τελευταίο πόντο. Οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από ένα break στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ στο 10ο game η Αμερικανίδα έκανε ένα ακόμα break, για να πάρει το 1ο σετ με 6-4.

Η Muchova άνοιξε το 2ο σετ με break και προηγήθηκε με 2-0. Δεν απειλήθηκε ούτε σε ένα game στο σερβίς της η Τσέχα σε αυτό το σετ και έκανε δεύτερο break στο 9ο game, για να κατακτήσει το σετ με 6-3 και να ισοφαρίσει.

Η Brady ανταποκρίθηκε με ένα γρήγορο break στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1. Από εκεί και πέρα η Αμερικανίδα στηρίχθηκε στο σερβίς της και κατάφερε να κλείσει το ματς στο 10ο game, στο οποίο έπρεπε να σβήσει 3 break points και έχασε 4 match points πριν τελικά "σφραγίσει" την πρόκριση, σε 1 ώρα και 55 λεπτά.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της προκρίθηκε σε τελικό Grand Slam η Brady, η οποία ήταν ημιφιναλίστ στο US Open πριν μερικούς μήνες. Εκεί είχε ηττηθεί από την Naomi Osaka, την αντίπαλη της στον τελικό, με 6-7 (1), 6-3, 3-6.

H Brady, η οποία ξεκίνησε να ταξιδεύει στο tour σε μεγαλύτερη ηλικία από τις περισσότερες καθώς βρισκόταν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, εξασφάλισε επίσης την άνοδο της κατά 11 θέσεις, στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας κατά ισάριθμες θέσεις και το προηγούμενο career high της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Brady ήταν η μόνη παίκτρια από όσες αναγκάστηκαν να κάνουν αυστηρή καραντίνα στη Μελβούρνη που συνέχιζε στον 4ο γύρο του Australian Open και πλέον βρίσκεται και στον τελικό! Το Σάββατο (10:30GR, Eurosport) θα διεκδικήσει και τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots