WTA
Και επίσημα επέστρεψε στο Νο.1 η Swiatek

 
Και επίσημα επέστρεψε στο Νο.1 η Swiatek
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 - 9:14

Ανανεώθηκε σήμερα και επίσημα η παγκόσμια κατάταξη της WTA, με την Iga Swiatek να φιγουράρει ξανά στο Νο.1. Στο Νο.9 διατηρήθηκε η Μαρία Σάκκαρη, που θα είναι και η θέση στην οποία θα τερματίσει τη σεζόν.

Αποστολή εξετελέσθη για την Iga Swiatek, που πήγε στο Κανκούν και δεν έχασε ούτε ένα σετ, για να κατακτήσει το WTA Finals για 1η φορά στην καριέρα της και να κερδίσει ξανά το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς και το 2ο διαδοχικό Year-end No.1.

Η συγκυρία μάλιστα το έφερε έτσι, που έβγαλε η ίδια εκτός την Aryna Sabalenka, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η Λευκορωσίδα είχε επίσης μια τρομερή σεζόν και κατάφερε να "σπάσει" το σερί 18 μηνών της Swiatek στην κορυφή, μένοντας εκείνη στο Νο.1 για τους 2 τελευταίους μήνες. Στο τέλος όμως, παρότι είχε τις ευκαιρίες της και βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα, δεν κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση κι έτσι θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο.2.

Μόνο 245 βαθμοί χωρίζουν τις Swiatek και Sabalenka, που έχουν ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες. Ακόμα και η Coco Gauff, που είχε ένα εκπληκτικό δεύτερο μισό στη σεζόν, κατέκτησε τον 1ο Grand Slam τίτλο της στο US Open και βρίσκεται πανάξια στο Νο.3, έμεινε σε μια απόσταση 2.500 βαθμών πίσω από την Sabalenka.

Στο Νο.4 έμεινε η Elena Rybakina και στο Νο.5 η Jessica Pegula. Στο Νο.6 βρίσκεται η Ons Jabeur, η οποία κέρδισε μια θέση μετά το WTA Finals, θέση την οποία έχασε η Marketa Vondrousova, που βρίσκεται στο Νο.7.

Στο Νο.8 έμεινε η Karolina Muchova και στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη, που για 3η διαδοχική χρονιά τερματίζει εντός του Top 10, μια επιτυχία διόλου αμελητέα. Το Top 10 συμπληρώνει η Barbora Krejcikova, ενώ στο Νο.11 ανέβηκε η Beatiz Haddad Maia, η οποία κατέκτησε την προηγούμενη εβδομάδα το WTA Elite Trophy και άφησε πίσω της 8 θέσεις.

Λόγω της παρουσίας της στον τελικό του WTA Elite Trophy, 3 θέσεις κέρδισε η Qinwen Zheng, που θα τερματίσει τη σεζόν από το Νο.15 του κόσμου, που είναι και το career high της.

16 θέσεις κέρδισε η Magdalena Frech, η οποία κατέκτησε πριν μια εβδομάδα το 100άρι του Les Franqueses Del Valles στην Ισπανία και ανέβηκε στο Νο.63, ενώ εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε και η Anna Kalinskaya, που κατέκτησε το 125άρι στο Μίντλαντ την περασμένη εβδομάδα και ανέβηκε στο Νο.77, αφήνοντας πίσω της 38 θέσεις.

Τέλος, την πρώτη της είσοδο στο Top 100 πραγματοποίησε στα 30 της χρόνια η Emina Bektas, η οποία κέρδισε 22 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.82 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots