WTA
Κοντά στην επιστροφή στο Top 10 η Ostapenko

 
Κοντά στην επιστροφή στο Top 10 η Ostapenko
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 - 12:39

Μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο 500άρι του Linz, η Jelena Ostapenko είναι μια ανάσα μακριά από την επιστροφή της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο.9 παρέμεινε η Μαρία Σάκκαρη, δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Με τη νίκη της στο Linz της Αυστρίας, όπου κέρδισε τον 2ο φετινό της τίτλο, η Jelena Ostapenko κέρδισε μια θέση και πέρασε στο Νο.11 της WTA, πλησιάζοντας κι άλλο την επιστροφή της στην κορυφαία 10άδα.

Γι' αυτή την εβδομάδα δεν άλλαξε κάτι στο Top 10, με την Iga Swiatek να είναι στο Νο.1 και την Aryna Sabalenka να την ακολουθεί στο Νο.2. Η Coco Gauff παραμένει στο Νο.3 και η Jessica Pegula στο Νο.4, με την Elena Rybakina να συμπληρώνει την πρώτη 5άδα.

Στο Νο.6 είναι η Ons Jabeur, στο Νο.7 η Qinwen Zheng, στο Νο.8 η Marketa Vondrousova και στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη, με την Karolina Muchova να είναι πίσω της και να κλείνει το Top 10.

Η φιναλίστ του Linz, Ekaterina Alexandrova, κέρδισε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.19, ενώ 6 θέσεις κέρδισε η Donna Vekic, η οποία ανέβηκε στο Νο.28. Η Anastasia Pavlyuchenkova κέρδισε 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.34, ενώ 7 θέσεις ψηλότερα ανέβηκε η Katerina Siniakova, στο Νο.42.

Η Clara Burel κέρδισε 8 θέσεις και βελτίωσε το career high της, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο Νο.44. Νέο career high και για την Katie Boulter, που κέρδισε 5 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.48.

"Αθόρυβα" βελτίωσαν τα προσωπικά τους ρεκόρ οι Elina Avanesyan και Viktoriya Tomova, που κέρδισαν από μια θέση για να βρεθούν στο Νο.61 και στο Νο.64 αντίστοιχα, ενώ 35 θέσεις άφησε πίσω της η 19χρονη Diana Shnaider μετά και την κατάκτηση του τίτλου στη Hua Hin της Ταϊλάνδης, για να σκαρφαλώσει στο Νο.73.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στα 34 της χρόνια έκανε το ντεμπούτο της στο Top 100 η Arina Rodionova, η οποία κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.97 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots