WTA
Στο Νο.7 του κόσμου η Zheng, έπεσε στο Νο.9 η Σάκκαρη

 
Στο Νο.7 του κόσμου η Zheng, έπεσε στο Νο.9 η Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 - 11:32

Η Qinwen Zheng είναι το νέο μέλος του Top 10 της WTA, με την πρώτη της είσοδο να τη φέρνει στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης. Υποχώρησε στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη, μειώνει τη διαφορά από την κορυφή η Aryna Sabalenka.

Η Zheng έκανε μια φανταστική πορεία μέχρι τον τελικό του Australian Open - χωρίς να έχει φτάσει πιο μακριά από τα προημιτελικά σε major στο παρελθόν - με αποτέλεσμα να κάνει την άνοδο της εβδομάδας, κερδίζοντας 8 θέσεις και φτάνοντας στο Νο.7 του κόσμου.

Είναι η πρώτη είσοδος της 21χρονης Κινέζας στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και βελτίωσε το προηγούμενο career high της κατά 6 θέσεις.

Στην κορυφή του κόσμου συνεχίζει να βρίσκεται η Iga Swiatek, με την Aryna Sabalenka, δις πρωταθλήτρια στο Australian Open πλέον, να κλείνει λίγο την ψαλίδα και να μειώνει στους 865 βαθμούς, με το τουρνουά όπου υπερασπιζόταν τους περισσότερους βαθμούς για το 2024 να έχει ήδη περάσει.

Από μια θέση κέρδισαν οι δυο Αμερικανίδες, Coco Gauff και Jessica Pegula, που βρίσκονται στο Νο.3 και στο Νο.4 αντίστοιχα. Τις θέσεις αυτές έχασε η Elena Rybakina, που από το Νο.3 υποχώρησε στο Νο.5.

Στο Νο.6 βρίσκεται η Ons Jabeur, στο Νο.7 η Zheng, στο Νο.8 η Marketa Vondrousova και στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχασε μια θέση αλλά διατηρήθηκε στο Top 10, απ' όπου δεν έχει απουσιάσει ούτε μια εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2021. Το Top 10 συμπληρώνει η Karolina Muchova, που επίσης έχασε μια θέση.

Πολύ καλές πορείες στο πρώτο Slam της χρονιάς έκαναν οι Emma Navarro και Jasmine Paolini, που αμφότερες βελτίωσαν τα career high τους. Η Navarro κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.23, ενώ η Paolini άφησε πίσω της 7 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.24.

Πρώτη είσοδος στο Top 30 για την Marta Kostyuk, που κέρδισε 9 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.28. Πίσω της είναι η Dayana Yastremska, που από τα προκριματικά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στη Μελβούρνη, με αποτέλεσμα να κερδίσει 64 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.29 του κόσμου. H Linda Noskova βρίσκεται στο Νο.30, με τη 19χρονη Τσέχα να αφήνει πίσω της 20 θέσεις και να πραγματοποιεί και εκείνη την πρώτη της είσοδο στο Top 30.

Η μόλις 16χρονη Mirra Andreeva κέρδισε 12 θέσεις και έφτασε στο Νο.35 του κόσμου, βελτιώνοντας για μια ακόμα εβδομάδα το ρεκόρ της. Το ντεμπούτο της στο Top 50 έκανε η Anna Kalinskaya, που με την πορεία της μέχρι τα προημιτελικά κέρδισε 37 θέσεις και από το Νο.75 έφτασε στο Νο.38.

Νέα career high στο Top 100 έκαναν ακόμα η Magdalena Frech στο Νο.51 (+18), η Viktoriya Tomova στο Νο.65 (+5), η Brenda Fruhvirtova στο Νο.96 (+11) και η Maria Timofeeva στο Νο.100 (+70).

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots