Με 9 πρωταθλητές Grand Slam το Brisbane International

 
Με 9 πρωταθλητές Grand Slam το Brisbane International
tn team Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 - 14:11

Ανακοινώθηκαν οι λίστες των παικτών που θα αγωνιστούν στο τουρνουά του Μπρίσμπεϊν, στις οποίες δεσπόζει το όνομα του Rafael Nadal.

Αν και 250άρι τουρνουά στους άνδρες, το Brisbane International κατάφερε να εξασφαλίσει πολλά μεγάλα ονόματα για το 2024.

Φυσικά απ' αυτά ξεχωρίζει ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, Rafael Nadal, ο οποίος δεν θα μπορούσε για λόγους κατάταξης να παίξει στο United Cup κι έτσι επέλεξε το τουρνουά του Μπρίσμπεϊν για να πραγματοποιήσει το πολυαναμενόμενο comeback του στη δράση, σχεδόν έναν χρόνο μετά από τον τελευταίο του αγώνα.

Στο Μπρίσμπεϊν θα ξεκινήσει τη σεζόν του ακόμα ένας θρύλος, ο Andy Murray, καθώς και 4 παίκτες από το Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης: οι Holger Rune, Grigor Dimitrov, Ben Shelton και Ugo Humbert.

Στις γυναίκες το τουρνουά είναι 500άρι κι έτσι θα συμμετέχουν 3 παίκτριες από το Top 10: oι Aryna Sabalenka, Elena Rybakina και Karolina Muchova - οι οποίες είναι και πρωταθλήτριες Grand Slam τίτλων.

Θα αγωνιστούν ακόμα οι Madison Keys, Jelena Ostapenko, Victoria Azarenka και Sofia Kenin, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των Grand Slam πρωταθλητών και πρωταθλητριών στους 9.

Το τουρνουά θα γίνει από τις 31 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024 και θα μοιράσει στους παίκτες χρηματικά έπαθλα 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις λίστες συμμετεχόντων

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots