ATP
Υπεράσπιση για Alcaraz ή ρεβάνς για Medvedev;

 
Υπεράσπιση για Alcaraz ή ρεβάνς για Medvedev;
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 - 9:21

Οι Carlos Alcaraz και Daniil Medvedev θα αναμετρηθούν για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Indian Wells. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μεγάλο παιχνίδι.

Ο τελικός των ανδρών του Indian Wells θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας την Κυριακή (17/03) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Ο Alcaraz, ο οποίος είχε κερδίσει τον περσινό τελικό, μετράει 11 διαδοχικές νίκες στο Indian Wells και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του στο τουρνουά, τον 5ο σε Masters διοργάνωση (4-1 σε τελικούς Masters) και τον 13ο συνολικά στην καριέρα του (12-4 σε τελικούς στο tour).

Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός του από τον περσινό Αύγουστο, όταν ήταν φιναλίστ (έχασε από τον Djokovic) στο Σινσινάτι.

O Medvedev από την πλευρά του θα παίξει στον 38ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 21ο τίτλο του (20-17). Σε Masters θα είναι ο 10ος τελικός του και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του (6-3), ενώ στη χρονιά θα είναι ο 2ος τελικός του, αφού είχε παίξει και στον τελικό του Australian Open.

Ο 28χρονος Ρώσος πάντως δεν έχει κερδίσει τελικό τους τελευταίους 10 μήνες, από το Masters της Ρώμης, έχοντας χάσει 4 συνεχόμενους τελικούς.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Alcaraz έχει 3 νίκες και ο Medvedev 2. Οι 4 από τις 5 προηγούμενες αναμετρήσεις τους είχαν γίνει το 2023, με τον Ισπανό να κερδίζει τις 3 από αυτές.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του τελικού, ο Alcaraz θα παραμείνει στο Νο.2 και ο Medvedev στο Νο.4 τη Δευτέρα, ωστόσο έχει βαθμολογική σημασία, αφού οι πόντοι που διακυβεύονται είναι πολλοί.

Αν ο Alcaraz κερδίσει θα κρατήσει προσωρινά τη διαφορά του από τον Sinner και το Νο.3 στους 495 βαθμούς, ενώ παράλληλα θα μείνει σχετικά κοντά στον Djokovic και το Νο.1, στους 920 βαθμούς. Αν όμως κερδίσει ο Medvedev, ο Alcaraz θα έχει μόλις 145 βαθμούς παραπάνω από τον Sinner και ο Medvedev, αν και στο Νο.4, θα είναι στους 340 βαθμούς από το Νο.2 και στους 195 από το Νο.3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots