ATP
"Επιβίωσε" ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 7:32

Σε έναν αγώνα που υπέστη 7 breaks (!), o Daniil Medvedev πανηγύρισε τελικά τη νίκη και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" του Indian Wells.

O Medvedev δεν είχε καθόλου εύκολο βράδυ απέναντι στον Sebastian Korda, αλλά μετά από μια μάχη 2,5 ωρών πανηγύρισε τη νίκη με 6-4, 5-7, 6-3 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Indian Wells Masters.

O 28χρονος Ρώσος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο σερβίς σήμερα και συνολικά υπέστη 7 breaks, κάνοντας 10 διπλά λάθη και κερδίζοντας μόλις το 42% των πόντων στα δεύτερα σερβίς του (18/43)! 

Αυτό δυσκόλεψε τη ζωή του, αφού στο 2ο σετ είχε προηγηθεί 2 φορές με break και παρόλα αυτά όχι μόνο δεν έκλεισε το ματς με straight sets, αλλά χρειάστηκε να παίξει και 3ο σετ!

Έφτασε πάντως στην τελική νίκη, με τον Korda να "σπάει" άλλες 2 φορές το σερβίς του Medvedev στο 3ο σετ, αλλά να κρατάει μόλις μια το δικό του! Ο Medvedev έκανε συγκεκριμένα break σε 4 συνεχόμενα service games του Αμερικανού, για να κατακτήσει το σετ με 6-3 και να "κλειδώσει" τη νίκη σε 2 ώρες και 31 λεπτά.

Στα 22 break points ολοκλήρωσε το ματς ο Medvedev, που αξιοποίησε τα 9 από αυτά, σε έναν αγώνα που είχε συνολικά 16 breaks (!), ανάμεσα σε δυο παίκτες που έχουν αμφότεροι καλό σερβίς.

Ο δυνατός άνεμος δεν ήταν σύμμαχος, η βραδιά δεν ήταν η καλύτερη, ο Medvedev ωστόσο πήρε το ζητούμενο και θα συνεχίσει στον 4ο γύρο του Indian Wells, όπου θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov.

O Dimitrov λίγες ώρες πριν είχε κερδίσει τον Adrian Mannarino με 6-3, 6-3, δίνοντας συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του. Αυτή θα είναι 11η φορά που θα συναντηθούν οι δυο τους, με τον Ρώσο να προηγείται με 7-3 στις νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots