ATP
Τσιτσιπάς: "Σύντομα θα έχουμε πάλι παίκτη με one-handed backhand στο Top 10"

 
Τσιτσιπάς: "Σύντομα θα έχουμε πάλι παίκτη με one-handed backhand στο Top 10"
tennisnews team Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 - 10:16

Την πεποίθησή του πως θα έχουμε πολύ σύντομα παίκτη με one-handed backhand στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Τις 3 τελευταίες εβδομάδες ο Τσιτσιπάς έχει βγει εκτός Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και μαζί του έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στη 10άδα το backhand με το ένα χέρι, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά στην ιστορία της κατάταξης της ΑΤΡ. 

"Είναι μέρος του ταξιδιού το να είμαι εκτός του Top 10. Δεν υπογράφεις κάποιο συμβόλαιο με τις κορυφαίες θέσεις της κατάταξη. Είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό, για οποιαδήποτε κατάσταση. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στην καριέρα μου, προσπαθώ να το αντιμετωπίσω όσο καλύτερα μπορώ. Έχω αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως μπορώ να είμαι εκεί και να διεκδικώ μεγάλους τίτλους, απλά τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν στην καλύτερη αγωνιστική μου φόρμα", είπε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έκανε πολύ καλή εμφάνιση στη νίκη του με 2-0 σετ επί του Frances Tiafoe στο Indian Wells.

Όσο για το αγαπημένο του, backhand με το ένα χέρι, είπε: "Είναι ένα περίπλοκο χτύπημα και χρειάζεται πολύ χρόνο για να το αναπτύξεις σε έναν βαθμό που θα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο όπλο. Επίσης πιστεύω πως πολλοί επιλέγουν το backhand με τα δυο χέρια για ευκολία. Είναι πιο εύκολο να το μάθεις και να βασίζεσαι στο δεύτερο χέρι. Νιώθω πως το backhand με το ένα χέρι είναι το πιο όμορφο χτύπημα στο τένις και είναι πιο δύσκολο να το μάθεις, όμως σε ανταμοίβει, αφού με αυτό μπορείς να ανοίξεις καλύτερα το γήπεδο και να δημιουργήσεις ευκαιρίες. Στα γήπεδα που η μπάλα αναπηδά ψηλά, όπως τα χωμάτινα, είναι ένα τεράστιο όπλο. Οπότε είναι ένα όμορφο χτύπημα, το οποίο αν καταφέρεις να τελειοποιήσεις, μπορεί να γίνει και ένα πολύ δυνατό όπλο."

Τέλος, ο Στέφανος ανέφερε πως θα έχει και πάλι εκπρόσωπο το χτύπημα στο Top 10, αφήνοντας ενδεχομένως μια υπόνοια και για τον ίδιο του τον εαυτό, αφού εκείνος είναι πιο κοντά από κάθε άλλον στη 10άδα αυτή τη στιγμή (στο Νο.11), με τον Grigor Dimitrov να ακολουθεί (στο Νο.13).

"Νιώθω πως είμαι μέρος των παικτών που συνεχίζουν έναν θρύλο με το backhand με το ένα χέρι. Αν δεν ήμουν εγώ, ο Grigor (Dimitrov), o Lorenzo (Musetti) και ο Richard (Gasquet), θα βλέπαμε ελάχιστα αυτό το χτύπημα στο tour. Είναι της παλιάς σχολής, αλλά μπορούμε ακόμα να το βλέπουμε στο υψηλότερο επίπεδο, σύντομα και από παίκτες που θα είναι στο Top 10 του κόσμου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots