ATP
Τσιτσιπάς: "Είχα αυτοπεποίθηση σε σερβίς και επιστροφές" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Είχα αυτοπεποίθηση σε σερβίς και επιστροφές" (vid)
tn team Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 - 22:04

O Στέφανος Τσιτσιπάς εξήγησε τι έκανε τη διαφορά στη σημερινή του αναμέτρηση με τον Frances Tiafoe.

"Ήταν καλό παιχνίδι, επέστρεφα καλά, παίξαμε μερικούς τρελούς πόντους. Ένιωσα καλά, είχα αυτοπεποίθηση στο σερβίς και στην επιστροφή οπότε ξεκινούσα καλά τους πόντους, γενικά ένιωσα μεγάλο το παιχνίδι μου σήμερα και το αξιοποίησα", είπε στις δηλώσεις που έκανε από το court αμέσως μετά τη νίκη του με 6-3, 6-3 επί του Tiafoe, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε κατά κράτος.

Σχετικά με τα return games και τι έκανε τόσο επιτυχημένα, ο Στεφ είπε: "Επέστρεφα συχνά πολύ μέσα στο γήπεδο και έκανα συνδυασμούς στέλνοντας την μπάλα πιο βαθιά στην baseline και προσπαθώντας να βάλω πίεση με το forehand μου. Η γενική ιδέα ήταν να κάνω συνδυασμούς, να κάνω down-the-line και cross-court, να επιτίθεμαι με ποικιλία και αυτό βοήθησε αρκετά, είχα πολύ μεστό ματς. Ο Frances δεν τα παράτησε και είχα δύσκολες στιγμές στο 2ο σετ, αλλά στις κρίσιμες στιγμές τα πήγα καλά."

Για το backhand του, που δείχνει πολύ σταθερό και επιθετικό στο Indian Wells, ο Έλληνας τενίστας είπε: "Πήγε καλά το backhand μου, βοηθάει εδώ στο Indian Wells το top spin και είναι κάτι που μπορώ να εκμεταλλευτώ, είναι κάτι που με έχει βοηθήσει και στο παρελθόν. Θα συνεχίσω να δουλεύω σ' αυτό και να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται."

Τέλος, ο Στέφανος έκανε και ένα γενικό σχόλιο στα ελληνικά: "Μπήκα με πολλή αυτοπεποίθηση στον αγώνα. Τα πράγματα που με βοήθησαν σήμερα ήταν η επιστροφή και το σερβίς, ήταν τα δυο στοιχεία στα οποία κατάφερα να βγάλω μεγάλη πίεση μέσα στους πόντους. Διαχειρίστηκα έξυπνα και στρατηγικά κάποιες καταστάσεις που ήρθαν και γενικώς ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Υπήρξαν κάποιες δυσκολίες στο 2ο σετ αλλά κατάφερα να τις αποφύγω, με αποτέλεσμα να πάρω μεγάλο προβάδισμα και να νιώσω ακόμα καλύτερα προς το τέλος με τις επιστροφές μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots