ATP
Τσιτσιπάς: "Μια πολύ καλή αρχή στην Καλιφόρνια" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Μια πολύ καλή αρχή στην Καλιφόρνια" (vid)
tn team Σάββατο, 09 Μαρτίου 2024 - 12:54

Ευχαριστημένος με την απόδοσή του ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε μετά την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του Indian Wells. Οι επιστροφές ως "κλειδί" και η συνέχεια του τουρνουά.

"Ήταν ένας καλός αγώνας από την πλευρά μου, οι επιστροφές μου ήταν αποτελεσματικές, είμαι χαρούμενος που κάθε φορά προσγειώνονταν βαθιά και είχα την ευκαιρία να χτίσω τον πόντο με τους δικούς μου όρους. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνισή μου, είναι ένα θετικό πρώτο ματς εδώ στην έρημο και ελπίζω να συνεχίσω έτσι και να προχωρήσω προς κάτι καλό αυτή την εβδομάδα", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε από το court, λίγο μετά τη νίκη του επί του Lucas Pouille.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι, δεν απειλήθηκε σε κανένα σετ από τον Γάλλο, που είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά το τουρνουά και μετρούσε 3 διαδοχικές νίκες σ' αυτά τα γήπεδα, για να κάνει μια καλή αρχή στο πρώτο Masters της χρονιάς.

Οι επιστροφές, ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι, μαζί με την ισορροπία που είχε μεταξύ των δυο πλευρών: "Νιώθω ότι μπορώ να επιστρέψω από πολλές διαφορετικές θέσεις στο court, προσπαθώ να περιπλέκω τα πράγματα. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι θα με ευνοούσε να επιστρέψω λίγο νωρίτερα, να πάρω χρόνο από τον αντίπαλο. Σήμερα ένιωσα ότι θα μπορούσα να διαθέσω λίγο περισσότερο χρόνο για να γυρίσω και να χτυπήσω τα forehands, αλλά ένιωσα κιόλας ότι δεν προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το forehand μου πάρα πολύ. Είχα μια ισορροπία στο backhand και το forehand και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση, διότι αισθάνθηκα πως, ανεξάρτητα από το χτύπημα ή τις συνθήκες, μπορούσα να χτυπήσω δυνατά και να βρω γωνίες."

Για τη σημασία του σερβίς σ' αυτό το τουρνουά, ανέφερε: "Νομίζω ότι οι περισσότεροι που έχουν κερδίσει το τουρνουά στο παρελθόν ήταν καλοί servers. Όχι απαραίτητα με μεγάλο σερβίς, αλλά με καλή τοποθέτηση και στις δύο πλευρές του court. Είναι κάτι που μπορείς να εκμεταλλευτείς, διότι η μπάλα έχει μεγάλη αναπήδηση και το spin είναι πολύ αποτελεσματικό εδώ."

Τέλος, έκανε δηλώσεις και στα ελληνικά για την κάμερα του Tennis TV, κάνοντας μια σούμα όλων των παραπάνω: "Ένιωθα ότι οι μπάλες μου πίεζαν, στο σερβίς ένιωθα χαλαρός και κατάφερα να βγάλω μεγάλα σερβίς σε όλο το ματς, είχα αυτοπεποίθηση στο σερβίς. Επίσης με τη βοήθεια των βαθιών επιστροφών, με τις οποίες ξεκινούσα με άνεση και αυτοπεποίθηση, ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο σήμερα, οι επιστροφές έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Κατάφερα και έκανα τη δουλειά μου καλά, είχα καθαρή εικόνα για το πότε θα παίξω διαγώνια και πότε ευθεία και κατάφερα και το μίξαρα, έβαλα ποικιλία στο παιχνίδι μου σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα και αυτό με βοήθησε να κερδίσω, να πάρω αυτοπεποίθηση. Η σημερινή νίκη ήταν μια πολύ καλή αρχή εδώ στην έρημο της Καλιφόρνια."

Στον 3ο γύρο του Indian Wells, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, την Κυριακή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots