ATP
Έκλεισε ραντεβού με Ruud ο Τσιτσιπάς στο Λος Κάμπος (vids)

 
Έκλεισε ραντεβού με Ruud ο Τσιτσιπάς στο Λος Κάμπος (vids)
© Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 - 6:15

O Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε στα 2 σετ και το εμπόδιο του Aleksandar Kovacevic και έκλεισε ραντεβού με τον Casper Ruud, στους αυριανούς ημιτελικούς του Los Cabos Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε για 1η φορά τον επικίνδυνο και φορμαρισμένο Aleksandar Kovacevic, αλλά ήταν σοβαρός όποτε χρειάστηκε και πήρε τη νίκη με 7-6 (1), 6-3, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους ημιτελικούς του Los Cabos Open.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.2 στο ταμπλό και υπερασπιστής του τίτλου στο Λος Κάμπος, δεν είχε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς και ο Kovacevic το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να κάνει break πολύ νωρίς και να προηγηθεί με 3-0.

Ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ είχε και 2 ευκαιρίες για να κάνει 2ο συνεχόμενο break και να περάσει μπροστά με 4-3. Ο Kovacevic ωστόσο απέτρεψε το break και γέμισε αυτό το σετ, υπερασπιζόμενος ως το τέλος το σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς πάντως κατάφερε να το κερδίσει το σετ στο tie-break, όπου ήταν πολύ καλός, έχασε μόνο έναν πόντο και αυτόν με διπλό λάθος και δεν άφησε δηλαδή τον Αμερικανό να κερδίσει κανέναν πόντο ουσιαστικά.

Από εκεί και πέρα ο Στέφανος είχε τον έλεγχο και πιστοποίησε την ανωτερότητά του και με ένα break στο 2ο σετ, που τον έβαλε μπροστά με 4-2. Ο Kovacevic δεν το έβαλε κάτω και απείλησε για το break back, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε 3 break points στο επόμενο game, για να κάνει το 5-2, μην αφήνοντας όλη τη δουλειά που έκανε προηγουμένως να πάει στράφι.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μπόρεσε να γίνει απειλητικός ο Αμερικανός, με τον Στεφ να κρατάει εύκολα με love το σερβίς του στο 9ο game και να φτάνει στο τελικό 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 39 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το 6 στα 6 στο Λος Κάμπος, όπου παραμένει αήττητος, ενώ έκλεισε ραντεβού με τον Casper Ruud, σε ένα δύσκολο παιχνίδι για τα ημιτελικά.

Στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών, ο Ruud είχε κερδίσει τον Nuno Borges με 6-3, 6-2. Κάνει πολύ καλό τουρνουά ο Νορβηγός, ο οποίος έχει χάσει μόλις 6 games σε 2 αναμετρήσεις.

Ο αγώνας με τον Τσιτσιπά θα είναι ο πρώτος από τους δυο ημιτελικούς και θα ξεκινήσει στις 04:00 τα ξημερώματα Σαββάτου στην Ελλάδα (COSMOTE SPORT 6HD). Θα είναι η 3η φορά που θα συναντηθούν οι δυο τους στο tour, έχοντας από 2 νίκες, ενώ θα είναι η 1η από τον Αύγουστο του 2021, δηλαδή στα 2,5 τελευταία χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots