ATP
Οριστικό τέλος καριέρας για τον Karlovic

 
Οριστικό τέλος καριέρας για τον Karlovic
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 10:55

O Ivo Karlovic, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί από τον Οκτώβριο του 2021, ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους servers όλων των εποχών και σημείωσε 13.728 άσους στην καριέρα του!

Ο 45χρονος πλέον Ivo Karlovic, κάτι περισσότερο από 2 χρόνια μετά τον τελευταίο του επίσημο αγώνα, ανακοίνωσε πως έχει αποσυρθεί από το επαγγελματικό τένις, μέσα από μια ανάρτηση στα social media.

"Κάποιοι από εσάς με ρωτάτε σε καθημερινή βάση πότε θα επιστρέψω στο tour. Λυπάμαι που σας απογοητεύω, αλλά με αυτό το γράμμα, θέλω να κάνω και επίσημη την απόσυρσή μου", έγραψε ο Karlovic.

"Είχα μια ευχάριστη, ανορθόδοξη και μακροχρόνια καριέρα, προερχόμενος από ένα εξαιρετικά ταπεινό ξεκίνημα, ειδικά για τενίστα. Η Κροατία ήταν πολύ διαφορετική τις δεκαετίες του '80 και του '90 και είμαι πολύ περήφανος για τα επιτεύγματά μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην εξέλιξή μου ως τενίστας. Επίσης την οικογένειά μου, που μου παρείχε τεράστια υοπστήριξη και όλους εσάς που ήσασταν φαν μου για όλα αυτά τα χρόνια."

Στο τέλος της ανακοίνωσής του, ο Karlovic άφησε να εννοηθεί πως θα παραμείνει στο άθλημα, είτε ως προπονητής, είτε ως μέντορας νεότερων παικτών: "Θα μείνω κοντά στο τένις και θα προσπαθήσω να μοιραστώ τις γνώσεις μου και όλες τις απίστευτες εμπειρίες που είχα στο tour με τις νέες γενιές των τενιστών. Το ταξίδι συνεχίζεται και η συγκέντρωσή μου αλλάζει κατεύθυνση. Είμαι ευγνώμων."

Ο Karlovic υπήρξε ένας από τους κορυφαίους - αν όχι ο κορυφαίος - server στην ιστορία του τένις, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με 13.728 άσους σε tour-level αγώνες. Μόνο ο John Isner τον ξεπέρασε (14.470), ο οποίος ωστόσο χρειάστηκε περισσότερα ματς. Αναλογικά με τους αγώνες που έπαιξαν, ο Karlovic παραμένει κορυφαίος στην κατηγορία, έχοντας το εξωφρενικό στατιστικό των 19,8 άσων ανά παιχνίδι. Σε κάθε του αγώνα δηλαδή κατά μέσο όρο, σημείωνε σχεδόν 20 άσους!

Παρότι τα 211 εκατοστά του αναστήματός του δεν τον βοηθούσε καθόλου σ' αυτό το άθλημα, με το πέρασμα των χρόνων βελτίωνε και την κίνησή του, με αποτέλεσμα να κάνει τα καλύτερά του χρόνια μετά τα 30 του. Το 2015 πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη του, εις βάρος του Novak Djokovic στην Ντόχα - με τον Σέρβο να είναι στο Νο.1 του κόσμου - ενώ κατέκτησε 8 τίτλους στην καριέρα του, τους 3 από αυτούς μετά τα 35 του χρόνια!

Το μακρινό 2005 ήταν μέλος της ομάδας της Κροατίας, όταν κατέκτησε το Davis Cup, αν και δεν αγωνίστηκε στον τελικό, ενώ το 2009 έκανε την καλύτερη πορεία του σε ένα Grand Slam, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots