ATP
Στα ημιτελικά ο Alcaraz (vids)

 
Στα ημιτελικά ο Alcaraz (vids)
© Sergio Llamera | IEB+ Argentina Open
tn team Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 - 1:51

Πλησιάζει στην υπεράσπιση του τίτλου του στο Μπουένος Άιρες ο Carlos Alcaraz, ο οποίος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Andrea Vavassori, για να μπει στα ημιτελικά του Argentina Open.

Μετά από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, ο Alcaraz ανέβασε στροφές και νίκησε τον Vavassori με 7-6 (1), 6-1, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Argentina Open στο Μπουένος Άιρες.

Ο 20χρονος Ισπανός, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, συνάντησε σθεναρή αντίσταση την πρώτη ώρα του αγώνα από τον Ιταλό qualifier, που τον ανάγκασε να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ 2 φορές.

Δεν πτοήθηκε πάντως ο Alcaraz, έστειλε το 1ο σετ στο tie-break και εκεί κέρδισε τους 6 πρώτους πόντους, για να επιβληθεί τελικώς με 7-1. Δεν υπήρχε γυρισμός μετά απ' αυτό, με τον Ισπανό να συνεχίζει να κυριαρχεί σε ολόκληρο το 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-0 και το έκλεισε στα 7 games.

O Alcaraz, πρωταθλητής πέρσι στο Μπουένος Άιρες, έκανε το 2 στα 2 και προκρίθηκε στους "4" καλύτερους της διοργάνωσης. Θυμίζουμε πως στον 2ο γύρο, όπου πέρασε με bye, είχε κερδίσει τον επίσης qualifier, Camilo Ugo Carabelli, με 6-2, 7-5.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Nicolas Jarry με τον Αργεντινό Tomas Martin Etcheverry.

Στον άλλον ημιτελικό ήδη έχουν προκριθεί δυο παίκτες από την Αργεντινή, ο Facundo Diaz Acosta και ο Federico Coria. O Diaz Acosta επικράτησε του Dusan Lajovic με 6-4, 6-3, ενώ ο Coria κέρδισε τον επίσης Αργεντινό Sebastian Baez, με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots