ATP
Τέλος καριέρας και επίσημα για τον Gulbis (vid)

 
Τέλος καριέρας και επίσημα για τον Gulbis (vid)
© Julien Crosnier/FFT
tn team Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 - 15:35

O Ernests Gulbis ανακοίνωσε και επίσημα πως δεν θα επιστρέψει στο τένις, περίπου έναν χρόνο μετά τον τελευταίο του αγώνα.

Τον τελευταίο χρόνο ήταν ανενεργός ο 35χρονος Λετονός, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε και επίσημα πως δεν θα επιστρέψει στο tour, με μια δημοσίευση στα social media.

Ο τελευταίος επίσημος αγώνας του Gulbis ήταν στο τέλος του Ιανουαρίου το 2023, όταν είχε παίξει για τη Λετονία στο Davis Cup, σε tie των πλέι οφ του World Group I με το Ισραήλ στη Ρίγα. Η τελευταία του συμμετοχή σε ατομικό τουρνουά ήταν μια εβδομάδα πριν, σε Challenger στο Βέλγιο, όπου από τα προκριματικά έφτασε μέχρι τους "16".

Ουσιαστικά από το 2022 είναι ανενεργός και έπαιζε περιστασιακά ο Gulbis, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2022 ανέλαβε και έναν νέο ρόλο, αυτόν του προέδρου της ομοσπονδίας τένις της Λετονίας.

Ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος παίκτης και χαρακτήρας, προέρχεται από αστική οικογένεια και ποτέ δεν είχε ανάγκη τα χρήματα, όπως και ο ίδιος έχει πει σε συνεντεύξεις του. Εκτός από τις αμφιλεγόμενες και πάντα ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις του, ξεχώριζε και για το στυλ παιχνιδιού του, ιδίως για τον πολύ ιδιαίτερο τρόπο που εκτελούσε το forehand.

Ποτέ επίσης δεν έδειξε την αφοσίωση που είχαν άλλη παίκτες στο άθλημα και στις προπονήσεις, αλλά αναμφίβολα ήταν από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του - μιας γενιάς που ήταν ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολο να διακριθείς σε επίπεδο Grand Slams, αφού είναι λίγο μικρότερος από τους Rafael Nadal, Novak Djokovic και Andy Murray, ενώ πρόλαβε και τις καλύτερες περιόδους του Roger Federer.

Το 2014 έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, με το breakthrough να έρχεται στο Roland Garros, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Roland Garros, αποκλείοντας μεταξύ άλλων και τον Federer. Μετά απ' αυτό το τουρνουά ανέβηκε και στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Στην καριέρα του κέρδισε 6 τίτλους ΑΤΡ, τους 4 από αυτούς τη διετία 2013-2014 - όλους σε τουρνουά της κατηγορίας ATP 250. Έπαιξε σε 7 τελικούς, είχε δηλαδή μόνο έναν χαμένο τελικό, στη Στοκχόλμη το 2018, όπου είχε ηττηθεί από τον Στέφανο Τσιτσιπά, στον πρώτο κερδισμένο τίτλο του Έλληνα τενίστα (στα 20 του τότε).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots