O 16χρονος Fils απέκλεισε τον Tomic στο Roland Garros

 
O 16χρονος Fils απέκλεισε τον Tomic στο Roland Garros
tn team Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 - 9:32

O μόλις 16χρονος Arthur Fils αξιοποίησε τη wild card που πήρε από την FFT και κέρδισε στον 1ο προκριματικό γύρο του Roland Garros τον Bernard Tomic, άλλοτε Νο.17 στον κόσμο. Σήμερα ξεκινάει την προσπάθειά του στο παρισινό Grand Slam ο Θανάσης Κοκκινάκης.

Σε έναν από τους αγώνες που ξεχώρισαν από την πρώτη μέρα των προκριματικών του Roland Garros, o 16χρονος Arthur Fils, Νο.1034 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.18 στα juniors, κέρδισε τον Bernard Tomic με 6-7 (5), 7-6 (1), 6-3.

"Το χώμα είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια. Τη λατρεύω γιατί μου δίνει χρόνο να παίζω περισσότερο με το forehand μου. Κάθε αγώνας είναι μια μάχη και το λατρεύω αυτό. Νομίζω έχω χάσει μόνο δυο αγώνες στο χώμα στα juniors", είπε ο Fils μετά τον αγώνα.

Στον επόμενο αγώνα του στο Roland Garros, o νεαρός Γάλλος θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν Αυστραλό, τον Marc Polmans.

Σε άλλες αναμετρήσεις που ξεχώρισαν από την πρώτη μέρα των προκριματικών του παρισινού major, o Viktor Troicki κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη τον Thiago Wild με 0-6, 7-6 (6), 7-6 (5), ενώ ο 39χρονος Tommy Robredo πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του απέναντι στον Quentin Halys, αλλά τελικά ο Γάλλος πήρε τη νίκη με 7-6 (9), 6-4. Ο Daniel Elahi Galan απέκλεισε εύκολα τον ημιφιναλίστ του 2014, Ernests Gulbis, με 6-3, 6-1, ενώ ο Andrey Kuznetsov έβγαλε εκτός τον φορμαρισμένο και Νο.1 του ταμπλό, Ilya Ivashka, με 6-4, 7-6 (1).

Στις γυναίκες, το πρώτο βήμα για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό έκαναν μεταξύ άλλων οι Sara Errani, Vera Zvonareva, Anna Karolina Schmiedlova, Monica Niculescu και Mayar Sherif.

Σήμερα, στον 4ο αγώνα του Court 6, περίπου στις 15:30 με 16:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ο Θανάσης Κοκκινάκης θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τον Αμερικανό Mackenzie McDonald, No.9 στο ταμπλό και Νο.118 στον κόσμο.

Roland Garros:

Το προκριματικό ταμπλό των ανδρών

Το προκριματικό ταμπλό των γυναικών

Το πρόγραμμα της Τρίτης (25/05)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots