ATP
Indian Wells: Ανακοινώθηκε το entry list με Djokovic και Nadal

 
Indian Wells: Ανακοινώθηκε το entry list με Djokovic και Nadal
© Michael Cummo/BNP Paribas Open
tn team Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 - 13:09

Βγήκε στη δημοσιότητα το entry list του πρώτου 1000άρι της χρονιάς στο Indian Wells, όπου για 1η φορά από το 2019 αναμένεται να αγωνιστούν τόσο ο Novak Djokovic, όσο και ο Rafael Nadal, καθώς και όλοι οι παίκτες του Top 10, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Djokovic αναμένεται να επιστρέψει στο Masters του Indian Wells μετά από 5 χρόνια, καθώς η αλλαγή του προγράμματος το 2021 (έγινε τον Οκτώβριο το τουρνουά), αλλά και η επιλογή του να μην εμβολιαστεί κατά της Covid-19, κάτι που ήταν υποχρεωτικό το 2022 και το 2023 στην Αμερική, τον έκανε να χάσει τα 3 τελευταία τουρνουά - ενώ το 2020 το τουρνουά είχε ακυρωθεί εντελώς λόγω της πανδημίας.

Έτσι, για πρώτη φορά από το 2019 αναμένεται να παίξει στο Indian Wells o Σέρβος, ενώ στο τουρνουά εκτός απροόπτου θα είναι και ο Rafael Nadal, ο οποίος θα επιστρέψει μετά από 2 χρόνια, από το 2022, όταν και ήταν φιναλίστ.

Ο 37χρονος Ισπανός θα χρησιμοποιήσει το protected ranking του και θα παίξει χωρίς wild card στο κυρίως ταμπλό, αλλά θα είναι unseeded, που σημαίνει πως θα ξεκινήσει από τον 1ο γύρο, σε αντίθεση με τους 32 πρώτους της κατάταξης που θα έχουν bye στον 1ο γύρο, ενώ μπορεί να παίξει με τον Djokovic από τον 2ο κιόλας γύρο.

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τους υπόλοιπους από το Top 10, με όλους να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη λίστα του Indian Wells. Μετά τον Djokovic, βλέπουμε τα ονόματα των Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Andrey Rublev, Alexander Zverev, Holger Rune, Hubert Hurkacz, Taylor Fritz και φυσικά του Στέφανου Τσιτσιπά, που αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες εβδομάδες θα είναι εκτός 8άδας στο ταμπλό κι έτσι θα έχει πιο δύσκολες κληρώσεις.

Αναλυτικά το entry list του Indian Wells:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots