ATP
Djokovic: "Θα είμαι καλά για το Australian Open"

 
Djokovic: "Θα είμαι καλά για το Australian Open"
tn team Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 - 14:37

Με ενθαρρυντικό τρόπο σχολίασε τον τραυματισμό του στον καρπό o Novak Djokovic, που έδωσε τα εύσημα στον Alex De Minaur για τη νίκη του, ενώ φάνηκε αισιόδοξος ενόψει του Australian Open.

"Θέλω να συγχαρώ τον De Minaur. Ήταν πολύ δυνατός από την αρχή. Έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και του άξιζε η νίκη. Εγώ δεν ήμουν στο καλύτερό μου επίπεδο, ήταν μια από αυτές τις μέρες που δεν ένιωθα τόσο καλά στο court και ο αντίπαλός μου έπαιξε εξαιρετικά. Αυτό είναι το μόνο που έχω να πω. Πιστεύω πως υπάρχει αρκετός χρόνος για να βρεθώ στην κατάσταση που θέλω να είμαι για το Australian Open, που είναι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο αυτή τη στιγμή", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από τον Alex De Minaur με 6-4, 6-4.

O Djokovic είχε πάρει χθες ιατρικό τάιμ άουτ ανάμεσα στο 2ο και στο 3ο σετ της αναμέτρησής του με τον Jiri Lehecka. Σήμερα τον ταλαιπώρησε ξανά ο καρπός του, αλλά δεν πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, έχοντας και μια παρεξήγηση με τον φυσιοθεραπευτή.

"Ζήτησα ιατρικό τάιμ άουτ, αλλά ο φυσιοθεραπευτής μου είπε ότι δεν μπορούσα να πάρω για υπάρχον τραυματισμό, μπορούσε μόνο να έρθει για την αλλαγή. Δεν κατάλαβα τι εννοούσε, αλλά του είπα ότι έτσι κι αλλιώς ένιωθα καλύτερα και να μην έρθει καθόλου. Είπα πως ένιωθα καλύτερα πριν αρχίσει το ματς, όμως όσο συνεχιζόταν ο αγώνας ένιωθα χειρότερα, όπως και χθες, οπότε χρειαζόμουν θεραπεία."

Όσο για το αν θα πρέπει να μας ανησυχεί ο τραυματισμός ενόψει Μελβούρνης: "Πιστεύω πως θα είμαι καλά. Στο forehand και στο σερβίς μου με επηρέασε αρκετά, αλλά δεν θέλω να μιλήσω και πολύ γι' αυτό και να αφαιρέσω εύσημα για τη νίκη του De Minaur. Συγχαρητήρια σε εκείνον και στην ομάδα της Αυστραλίας. Τα πράγματα είναι αυτά που είναι, προχωράμε και το μυαλό μου είναι ήδη στη Μελβούρνη."

Ο Djokovic είπε ότι δεν θα αφήσει αυτή την ήττα να τον επηρεάσει πνευματικά: "Ήξερα ότι δεν θα ήμουν στο 100% μου σωματικά, όπως και πνευματικά από την πρώτη εβδομάδα της σεζόν. Όλα είναι μέρος της προετοιμασίας για το Australian Open, όπου θέλω να αποδώσω τα μέγιστα. Δεν είναι βέβαια ποτέ ευχάριστο να χάνεις έναν αγώνα, αλλά δεν θα τη θυμάμαι για πολύ καιρό αυτή την ήττα."

Τέλος, ο Djokovic θύμισε σε όλους πως δεν είναι η 1η φορά που τραυματίζεται αμέσως πριν το Australian Open, κάτι που δεν τον εμπόδισε να έχει επιτυχία στο παρελθόν: "Απλά προσπαθώ να ανακάμψω και να βρεθώ σε καλή κατάσταση για το Australian Open. Δεν είναι κάτι νέο για μένα, έχω περάσει πολλές φορές απ' αυτές τις καταστάσεις και ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τα 2 από τα 3 τελευταία χρόνια τραυματίστηκα ακριβώς πριν από το Australian Open και κατάφερα να κερδίσω 2 τίτλους, οπότε ελπίζω να μην χάσω αυτή τη φορά. Θα δουλέψουμε για να φέρω το σώμα μου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να μπορέσω να αποδώσω σε υψηλό επίπεδο σε όλο το Australian Open."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots