O De Minaur σταμάτησε το σερί του Djokovic στην Αυστραλία! (vids)

 
Alex De Minaur
Alex De Minaur © Tennis Australia
tn team Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 - 12:43

Ο Alex De Minaur επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Novak Djokovic και έγινε ο πρώτος παίκτης που τον κέρδισε στην Αυστραλία στα τελευταία 5 χρόνια, σταματώντας το τρομερό σερί 43 νικών του Σέρβου!

Από το 2018 είχε να ηττηθεί στην Αυστραλία ο Novak Djokovic, ο οποίος μετρούσε 43 διαδοχικές νίκες στη χώρα των καγκουρό. Αυτό άλλαξε σήμερα από τον Alex De Minaur, που επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 του Σέρβου και πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη για την καριέρα του και για την ομάδα του, Αυστραλία.

Δεν ήταν στα καλύτερά του σήμερα ο Djokovic, με τον De Minaur να το εκμεταλλεύεται αυτό στο έπακρο και να κάνει ένα αψεγάδιαστο ματς, στο οποίο δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point.

Αντίθετα ο ίδιος είχε πολλές ευκαιρίες για break, αξιοποιώντας την 4η συνολικά στο 1ο σετ, για να φτάσει στο πρώτο break στο ματς στο κρίσιμο 9ο game και να περάσει μπροστά με 5-4.

Χωρίς πρόβλημα έκλεισε το σετ στο σερβίς του ο Αυστραλός και στο 2ο σετ "έσπασε" ξανά τον Djokovic στο 7ο game, για να προηγηθεί με 4-3. Με love service game έκανε το 5-3 και στο 10ο game προηγήθηκε και πάλι με 5-4, έχοντας τριπλό match point.

Τότε, για πρώτη φορά στο ματς φάνηκε να αντιμετωπίζει πίεση ο De Minaur, που έχασε και τα 3 match points και βρέθηκε στο 40-40. Βρήκε όμως τη λύση και τελικά έκλεισε το game παίρνοντας τους 2 επόμενους πόντους, για να κάνει το 6-4 και να πανηγυρίσει μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, την 1η του απέναντι στον Djokovic και απέναντι στο Νο.1 του κόσμου.

Ήταν μια νίκη που αλλάζει τις ισορροπίες στο tie και δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στην οικοδέσποινα Αυστραλία, για την πρόκριση στα ημιτελικά του United Cup.

Θα χρειαστεί μια νίκη στα δυο επόμενα παιχνίδια η Αυστραλία για να εξασφαλίσει την είσοδο στην 4άδα, με τη Σερβία πάντως να μην είναι οριστικά εκτός και να έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει τα πράγματα.

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς η Ajla Tomljanovic θα αντιμετωπίσει την Natalija Stevanovic, ενώ στο μεικτό διπλό οι Storm Hunter και Matthew Ebden θα παίξουν κόντρα στους Danilovic και Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots