ATP
Αμφίβολος με Τσιτσιπά ο Auger-Aliassime

 
Αμφίβολος με Τσιτσιπά ο Auger-Aliassime
© Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 - 15:08

O Felix Auger-Aliassime δεν αγωνίστηκε στη σημερινή πρεμιέρα του Καναδά για το United Cup και παραμένει αμφίβολος για την αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Auger-Aliassime αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο τις τελευταίες ημέρες και αυτό τον εμπόδισε από το να αγωνιστεί στη σημερινή πρεμιέρα του Καναδά στο United Cup.

Ο 23χρονος Καναδός, ο οποίος είχε μια πολύ κακή σεζόν την οποία όμως έκλεισε δυνατά με τον τίτλο στη Βασιλεία, έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με τον αρχηγό της ομάδας του, Adil Shamasdin, είναι αισιόδοξοι πως θα καταφέρει να παίξει στο tie της Τετάρτης με την Ελλάδα.

"Δεν ήθελα να του βάλω υπερβολική πίεση γιατί τις τελευταίες μέρες είχε διάφορες ενοχλήσεις, αλλά δε νομίζω πως είναι κάτι σοβαρό. Τον έχω δει να παίζει πόντους στις προπονήσεις αυτές τις ημέρες και θέλει πολύ να επιστρέψει στους αγώνες. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες που μας έδωσαν οι γιατροί και περιμένουμε σύντομα εξελίξεις", ανέφερε ο Shamasdin.

Παρότι ο αντικαταστάτης του Auger-Aliassime, Steven Diez, ηττήθηκε από τον Nicolas Jarry, ο Καναδάς κέρδισε τη Χιλή με 2-1 και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του United Cup.

Το γεγονός πως τις 2 επόμενες μέρες δεν έχει αγώνες ο Καναδάς, είναι σίγουρα σύμμαχος για τον Auger-Aliassime, που σε κάθε περίπτωση παραμένει αμφίβολος για την αναμέτρησή του με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Την ίδια στιγμή, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και ο Στέφανος φάνηκε να αντιμετωπίζει ακόμα δυσκολίες με τη μέση του στην πρόσφατη παρουσία του στο World Tennis League στο Άμπου Ντάμπι, αλλά σύμφωνα με τον αδερφό του και αρχηγό της ελληνικής ομάδας, Πέτρο Τσιτσιπά, θα είναι έτοιμος για όλα τα ματς. Η πρεμιέρα της ομάδας μας θα είναι τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 01:30 ώρα Ελλάδας, κόντρα στη Χιλή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots