ATP
Nadal: "Μπορεί να είναι η τελευταία φορά που παίζω στην Αυστραλία"

 
Nadal: "Μπορεί να είναι η τελευταία φορά που παίζω στην Αυστραλία"
tn team Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 - 14:45

Ο Rafael Nadal αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο ενδεχόμενο να διανύει την τελευταία του σεζόν στο tour, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Μπρίσμπεϊν.

"Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, γι' αυτό λέω πάντα ότι θα είναι μάλλον η τελευταία μου χρονιά, αλλά δεν είναι σίγουρα", είπε ο Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου για το Brisbane International.

"Προφανώς είναι μεγάλη η πιθανότητα να αγωνίζομαι για τελευταία φορά στην Αυστραλία, αλλά μην με κατηγορείτε αν είμαι εδώ και του χρόνου. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα είσαι σε 6 μήνες. Αν το σώμα μου μου επιτρέψει να απολαμβάνω το τένις όπως τα τελευταία 20 χρόνια και να είμαι ανταγωνιστικός, θα συνεχίσω", πρόσθεσε ο 37χρονος Ισπανός.

Μετά από αρκετές προπονήσεις σε υψηλή ένταση στη Μαγιόρκα, στο Κουβέιτ και στο Μπρίσμπεϊν, ο Nadal έπαιξε και στον πρώτο του επίσημο αγώνα μετά από 11,5 μήνες σήμερα, για το διπλό του Brisbane International. Παρότι δεν πήραν τη νίκη με τον συμπαίκτη και συμπατριώτη του, Marc Lopez, φάνηκε να πέρασε καλά στο court και να το διασκέδασε.

Ο τελευταίος χρόνος ήταν πολύ δύσκολος για τον κάτοχο 22 Grand Slams τίτλων, με χειρότερη στιγμή όταν έπρεπε να θυσιάσει τη χωμάτινη σεζόν, στην οποία κάθε χρόνο εστιάζει για να βρεθεί στο πικ του.

"Είναι μια μεγάλη ιστορία που εκτυλίχθηκε σε πολλά στάδια. Μετά απ' αυτό που συνέβη στην Αυστραλία (πέρσι), σκεφτήκαμε ότι σε 8 εβδομάδες θα ήμουν πίσω και οι γιατροί ήταν πολύ θετικοί σ' αυτό. Όταν πέρασαν όμως 8 εβδομάδες, ένιωθα το ίδιο. Η απογοήτευση ήταν πολύ μεγάλη όταν έχασα όλη τη σεζόν στο χώμα. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα αν θα έπρεπε να κάνω εγχείρηση. Μου είπαν ότι δεν θα χρειαζόμουν εγχείρηση αν εγκατέλειπα το τένις, αλλά για να επιστρέψω θα έπρεπε να την κάνω. Πήρα τη σωστή απόφαση, γιατί ήθελα να το νιώσω ξανά αυτό."

Ένα από τα άτομα που προπονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τον Nadal και είπαν καλά λόγια για τον Ισπανό, ήταν ο Andy Murray.

"Κοιτάξτε, κανείς δεν θα μιλήσει άσχημα για κανέναν, οπότε δεν δίνω μεγάλη αξία σ' αυτές τις δηλώσεις (γέλια). Αλλά όχι, σοβαρά, είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που προπονούμαι. Δεν έχω τις προσδοκίες που είχα πριν, ειδικά στην αρχή. Είναι λογικό γιατί δεν έχω αγωνιστεί εδώ και πολύ καιρό και δεν είναι πολλές οι εβδομάδες που προπονούμαι σ' αυτή την ένταση. Είναι δύσκολο να προβλέψεις πως θα πάνε τα πράγματα, οι αγώνες είναι πολύ διαφορετικοί από τις προπονήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλά προετοιμασμένος."

Τέλος, ο Nadal ρωτήθηκε και για τη Naomi Osaka, που επίσης επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά του Μπρίσμπεϊν, μετά από περισσότερο από έναν χρόνο απουσίας.

"Η περίπτωση της Naomi είναι πολύ διαφορετική από τη δική μου απ' ότι καταλαβαίνω, γιατί εκείνη είπε πως είχε χάσει το πάθος και την αγάπη της για το τένις για λίγο καιρό. Εγώ δεν έχασα ποτέ αυτό το κίνητρο. Φυσικά και πέρασα μέρες που σκεφτόμουν να σταματήσω, αλλά ήμουν αρκετά αποφασισμένος για να αποδεχτώ ότι θα ήταν μια επίπονη και μακροχρόνια διαδικασία. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που είμαι πίσω στο tour."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots