ATP
Κλείνει την καριέρα του μετά το Australian Open o Millman (vid)

 
Κλείνει την καριέρα του μετά το Australian Open o Millman (vid)
© Scott Barbour / Tennis Australia
tn team Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 - 12:13

O John Millman θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του μετά από το Australian Open τον ερχόμενο Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε.

Ο 34χρονος Αυστραλός θα αγωνιστεί για μια τελευταία φορά στα τουρνουά της Αυστραλίας τον ερχόμενο Ιανουάριο και μετά θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όπως ενημέρωσε μέσα από τα social media του.

"Όλα τα ωραία πράγματα τελειώνουν. Μετά από το αυστραλιανό καλοκαίρι που έρχεται, θα αποσυρθώ από το επαγγελματικό τένις. Είμαι απίστευτα ευγνώμων για όλη τη στήριξη που είχα σε όλη την καριέρα μου. Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι και έζησα το όνειρο που είχα ως παιδί", έγραψε στη σχετική του ανάρτηση ο Millman.

Ο Millman κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του στο 250άρι της Αστάνας το Νοέμβριο του 2020, ενώ έχει παίξει σε άλλους 2 τελικούς, στο 250άρι της Βουδαπέστης το 2018 και στο 500άρι του Τόκιο το 2019. Έχει κατακτήσει επίσης 12 τίτλους Challenger.

Το career high του είναι το Νο.33 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου είχε βρεθεί τον Οκτώβριο του 2018. Εκείνη τη χρονιά είχε κάνει και την καλύτερη πορεία του σε ένα Slam, φτάνοντας έως τα προημιτελικά του US Open.

Τότε πέτυχε και τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, τον αλησμόνητο θρίαμβο που σημείωσε στον 4ο γύρο του αμερικάνικου Slam κόντρα στον Roger Federer, με 3-6, 7-5, 7-6 (7), 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots