ATP
Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις ο Nishikori (vids)

 
Kei Nishikori
Kei Nishikori © Corrine Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 - 14:22

O Kei Nishikori συνεχίζει να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο και απέκλεισε στον 1ο γύρο του Madrid Open τον Karen Khachanov. Νίκη στο ντεμπούτο του ο Jannik Sinner, ενώ σημαντική νίκη πήρε και ο Casper Ruud, που άφησε εκτός τον Felix Auger-Aliassime.

Ο Nishikori, ο οποίος ήταν φιναλίστ το 2014 στη Μαδρίτη, συνεχίζει να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και παρότι βρέθηκε πίσω με σετ απέναντι στον Khachanov σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον 1ο γύρο, πήρε τελικά τη νίκη με 6-7 (6), 6-2, 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 18 λεπτά μάχης.

Ο Nishikori, ο οποίος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το διπλό set point που είχε στο 6-4 του tie-break του 1ου σετ, τελείωσε τον αγώνα με 24 winners, βρίσκοντας τελικά το δρόμο προς τη νίκη.

Η κλήρωση του Ιάπωνα ήταν πολύ δύσκολη και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του 2018 και Νο.5 στο ταμπλό, Alexander Zverev, τον οποίο πάντως έχει κερδίσει 2 φορές, στις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους.

Ο John Millman έσβησε 3 match points στο 2ο σετ του αγώνα του με τον Hubert Hurkacz, για να κερδίσει τον πρωταθλητή του Miami Open και Νο.12 του ταμπλό με 5-7, 7-6 (7), 6-3 και να μπει επίσης στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Daniel Evans.

Στο ντεμπούτο του στη Μαδρίτη, ο Jannik Sinner πήρε την πρόκριση εις βάρος του Guido Pella, τον οποίο κέρδιζε με 6-2, 4-4, όταν ο Αργεντινός εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού. Επόμενος αντίπαλος για τον 19χρονο Ιταλό ένας εκ των Jan-Lennard Struff και Alexei Popyrin.

Τέλος, πολύ καλά έπαιξε ο Casper Ruud που κέρδισε τον Felix Auger-Aliassime με 6-1, 6-4 και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον lucky loser Yoshihito Nishioka, που αξιοποίησε στο έπακρο τη δεύτερη ευκαιρία του, κερδίζοντας για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό τον Filip Krajinovic, με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots