Δεν "λύγισε" ο Medvedev

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 - 9:31

"Αλύγιστος" έμεινε ο Daniil Medvedev στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταφέρνοντας να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Alexander Bublik στα δυο σετ.

Ο Medvedev ξεπέρασε τη δύσκολη πρεμιέρα του χωρίς να χάσει σετ, κερδίζοντας τον Bublik με 6-4, 7-6 (8) σε 1 ώρα και 38 λεπτά παινχιδιού στο Centre Court του Ariake Tennis Centre.

Με 20 winners και 21 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Medvedev, ενώ ο Bublik είχε 18 winners και υπέπεσε στα διπλάσια αβίαστα λάθη (36). Στο 1ο σετ ο Ρώσος έκανε break από το 1ο game και δεν απειλήθηκε με break point, φτάνοντας με ασφάλεια σ' αυτό το 6-4.

Το 2ο σετ ωστόσο ήταν πολύ δυσκολότερο, με τον Bublik να κάνει το γρήγορο break και να προηγείται με 3-0. Ο Medvedev κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 3-3, σβήνοντας και 2 break points στο 6ο game, αλλά αργότερα στο tie-break έχασε το προβάδισμα από το 4-0 και ήρθε αντιμέτωπος και με ένα set point στο 6-7. Τελικά κατάφερε να κερδίσει το συναρπαστικό tie-break με 10-8 στο 3ο του match point, για να πάρει την πολύτιμη αυτή νίκη, πρώτη του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

O Medvedev, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Sumit Nagal, που κέρδισε τον Denis Istomin με 6-4, 6-7 (6), 6-4.

Ο πρώτος χρονικά νικητής στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ο Alejandro Davidovich Fokina, που σε έναν από τους αγώνες που άνοιξαν το σημερινό πρόγραμμα, συνέτριψε τον Pedro Sousa με 6-3, 6-0 σε 62 λεπτά. Στον επόμενο γύρο ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον John Millman, που απέκλεισε τον Lorenzo Musetti με 6-3, 6-4.

Ο Aslan Karatsev, που επίσης έκανε ντεμπούτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επιβλήθηκε του Tommy Paul με 6-3, 6-2 και θα παίξει στους "32" με τον Jeremy Chardy, που έβγαλε εκτός τον Tomas Barrios από τη Χιλή με 6-1, 7-6 (4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots