ATP
Έρχεται το Masters της Σαουδικής Αραβίας - μόλις μια εβδομάδα πριν από το Australian Open!

 
Έρχεται το Masters της Σαουδικής Αραβίας - μόλις μια εβδομάδα πριν από το Australian Open!
© Diriyah Tennis Cup
tn team Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 - 11:29

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η ΑΤΡ τα έχει βρει σε όλα με τους Σαουδάραβες για την άδεια ενός Masters 1000 τουρνουά και μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση. Αυτή είναι η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής.

Η Σαουδική Αραβία θέλει να επενδύσει περισσότερο στη βιομηχανία του τένις και απ' ότι φαίνεται η διεξαγωγή του NextGen ATP Finals αυτή τη χρονιά, αλλά και η προσπάθεια να πάρει το WTA Finals του 2024, είναι μόνο η αρχή και ο προπομπός μιας ευρύτερης συνεργασίας με τα δυο μεγάλα tour.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από τους Times, το μέσο που πρώτο δημοσίευσε το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας για ένα 1000άρι τουρνουά, οι δυο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η διεξαγωγή ενός Masters στη Μέση Ανατολή.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας μένουν, ώστε να έρθουν και οι επίσημες ανακοινώσεις όπως αναφέρουν οι Times, που αποκαλύπτουν και πως το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή, είναι να έχουμε ένα Masters 1000 τουρνουά στην αρχή της σεζόν, το οποίο θα τελειώνει μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Australian Open.

Κάτι τέτοιο φυσικά θα αλλάξει για πάντα το αυστραλιανό καλοκαίρι όπως το γνωρίζουμε, αφού τα τουρνουά των πρώτων δυο εβδομάδων, συμπεριλαμβανομένου και του ενωτικού United Cup, στο οποίο επένδυσαν πολλά ATP και WTA, θα αποδυναμωθούν - αν δεν εξαφανιστούν τελείως.

Οι περισσότεροι παίκτες πάντως ταξιδεύουν στη Μέση Ανατολή όταν προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν. Το Άμπου Ντάμπι και άλλες πόλεις ήδη φιλοξενούν δυνατούς αγώνες προετοιμασίας τον Δεκέμβριο και γι' αυτό η ΑΤΡ καλοβλέπει την πρόταση να ξεκινάει η σεζόν από τη Ριάντ.

Αν αυτό ισχύσει από τη σεζόν του 2025, τότε θα έχουμε το Masters της Σαουδικής Αραβίας από τις 27 Δεκεμβρίου 2024 έως τις 4 Ιανουαρίου 2025, με το Australian Open να ξεκινάει στις 12 Ιανουαρίου 2024. Η πτήση από τη Ριάντ στη Μελβούρνη, διαρκεί 8 ώρες.

Όσον αφορά τώρα την άδεια για το νέο 1000άρι, απ' ότι φαίνεται δεν είναι απαραίτητο να την αγοράσουν οι Σαουδάραβες από κάποιο άλλο τουρνουά. Και αυτό βέβαια είναι πιθανό, με το Μαϊάμι και το Bercy να έχουν δείξει ενδιαφέρον στο να ακούσουν προσφορές. 

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ωστόσο, φαίνεται πως μπορούν τα υπάρχοντα τουρνουά Masters να διατηρήσουν τις άδειές τους (και τις θέσεις τους στο καλαντάρι) και η Σαουηδική Αραβία να αγοράσει μια νέα άδεια, να γίνουν δηλαδή 10 τα Masters της σεζόν. Είναι δεδομένο πάντως πως το οικονομικό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τους Σαουδάραβες, με όποιο τρόπο κι αν χρειαστεί τελικά να εξασφαλίσουν την άδεια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots