ATP
Rublev: "Ελπίζω η ATP να αλλάξει τον κανονισμό"

 
Rublev: "Ελπίζω η ATP να αλλάξει τον κανονισμό"
© Dubai Tennis Championships
tn team Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 - 22:39

Ο Andrey Rublev μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά την αποβολή του στο Ντουμπάι, ευχαριστώντας την επιτροπή εφέσεων της ΑΤΡ για τη μείωση της ποινής του και ζητώντας από την ΑΤΡ να αλλάξει τον κανονισμό του "default".

Ο Rublev έκανε συγκεκριμένα μια ανακοίνωση στα social media, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά το περίφημο περιστατικό της αποβολής του στον ημιτελικό του Dubai Tennis Championships κόντρα στον Alexander Bublik.

Η δημοσίευσή του ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως δεν θα του κρατηθούν οι βαθμοί και το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε όλη την εβδομάδα - όπως προβλέπεται κανονικά από τον κανονισμό μετά από ένα default - καθώς η έφεση που άσκησε ήταν επιτυχημένη. Ευχαρίστησε έτσι την επιτροπή εφέσεων, ενώ ζήτησε και από την ΑΤΡ να σκεφτεί να φέρει το video review σε περιπτώσεις όπως και αυτή, ώστε να μην μπορεί ο λόγος ενός επόπτη να προκαλέσει μια αποβολή, όπως έγινε στην επίμαχη φάση.

Η δημοσίευση του Rublev:

"Θέλω να ευχαριστήσω την επιτροφή εφέσεων που ενέκρινε την έφεσή μου και άλλαξε την αρχική απόφαση της ΑΤΡ, που με απέβαλλε από τον ημιτελικό του Ντουμπάι και μου πήρε τους βαθμούς και το χρηματικό έπαθλο που κέρδισα την προηγούμενη εβδομάδα. Ελπίζω πως στο μέλλον, η ΑΤΡ θα προσέξει περισσότερο αυτόν τον κανονισμό και θα κάνει κάποιες αλλαγές, επειδή ένας διαιτητής δεν μπορεί από μόνος του να αποφασίζει το αποτέλεσμα του αγώνα, χωρίς να έχει ξεκάθαρες αποδείξεις και τη δυνατότητα να δει τη φάση σε βίντεο. Αν και είμαι απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τον ημιτελικό στο Ντουμπάι, είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη που είχα από εσάς τις δυο τελευταίες μέρες, έλαβα πολλά μηνύματα. Σας ευχαριστώ που με στηρίζετε, σας υπόσχομαι πως θα μάθω απ' αυτό και θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots