ATP
Υπερασπίστηκε τον Rublev o Bublik: "Αμφιβάλλω ότι είπε κάτι άσχημο"

 
Υπερασπίστηκε τον Rublev o Bublik: "Αμφιβάλλω ότι είπε κάτι άσχημο"
tn team Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 - 14:11

O Alexander Bublik υπερασπίστηκε τον συνάδελφό του, Andrey Rublev, μετά το περιστατικό με την αποβολή του από τον ημιτελικό του Ντουμπάι, εξαιτίας του ξεσπάσματος που είχε προς έναν επόπτη.

Θυμίζουμε πως ο 27χρονος Ρώσος αντέδρασε άσχημα μετά από μια διαφωνία που είχε με τον επόπτη γραμμών, φωνάζοντας στο πρόσωπό του. Σύμφωνα με έναν άλλον, ρωσόφωνο επόπτη, ο Ρώσος παίκτης έβρισε στη μητρική του γλώσσα, κάτι που σίγουρα συνέβαλε στην τελική απόφαση της chair umpire και του supervisor να τον αποβάλλουν οριστικά από τον αγώνα.

Ο Rublev αρνήθηκε αυτή την κατηγορία, λέγοντας πως δεν του μίλησε καν στα ρώσικα, ενώ ο Bublik ήταν θετικός στο να συνεχιστεί το παιχνίδι, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Και στη συνέντευξη Τύπου ο Καζάκος υπερασπίστηκε τον Rublev, λέγοντας πως δεν τον έχει για τύπο που θα έλεγε κάτι τόσο άσχημο: "Αμφιβάλλω πως θα έλεγε κάτι τρελό ο Andrey. Δεν είναι αυτός ο τύπος. Έτσι όμως είναι οι κανονισμοί. Είναι κρίμα που τελείωσε έτσι, θα προτιμούσα να χάσω στο tie-break από το να κερδίσω μ' αυτόν τον τρόπο", είπε ο Bublik, ο οποίος είχε το προβάδισμα με 6-5 στο 3ο σετ.

Με την αφορμή αυτού του συμβάντος, ο Bublik μίλησε και για την αναγκαιότητα να παίρνονται όλες οι αποφάσεις για τις γραμμές ηλεκτρονικά: "Έχουμε αποδείξεις πλέον κάθε εβδομάδα, πως αν έχουμε ηλεκτρονικό σύστημα σε ένα τουρνουά, δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Οι παίκτες δεν τρελαίνονται με τις αποφάσεις. Είναι το πάθος μας. Γι' αυτό παίζουμε και γι' αυτό ζούμε.

Από την άλλη, υπάρχει κάποιος που μπορεί να είναι επόπτης για 3 χρόνια, κάθεται εκεί και παίρνει μια απόφαση. Μπορεί να την πάρει και καθυστερημένα. Τα late calls είναι αρκετά συχνά, ειδικά στο χώμα. Μπορεί να είναι λάθος του Andrey, μπορεί να είναι λάθος και του διαιτητή, δεν μπορούμε όμως να το κάνουμε χωρίς τους παίκτες. Οι παίκτες θα είναι εκεί, το τένις είναι για τους παίκτες. Μπορούμε όμως να το κάνουμε χωρίς διαιτητές. Αυτό που συνέβη σήμερα και που έχει συμβεί και σε μένα και σε άλλους παίκτες, είναι να τρελαθεί ένας παίκτης εξαιτίας μιας λανθασμένης απόφασης σε μια κρίσιμη στιγμή."

Ο Bublik θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Ugo Humbert για τον τελικό του Dubai Tennis Championships, στις 17:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots