ATP
O Rublev αποβλήθηκε επειδή φώναξε σε επόπτη! (vid)

 
O Rublev αποβλήθηκε επειδή φώναξε σε επόπτη! (vid)
tn team Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 - 17:45

Μια απόφαση που θα συζητηθεί πήραν η chair umpire και ο supervisor της αναμέτρησης του Andrey Rublev με τον Alexander Bublik στο Ντουμπάι, αποβάλλοντας από τον αγώνα τον Ρώσο, μετά από μια έντονη διαμαρτυρία του προς τον επόπτη γραμμών.

Ενδεχομένως και να εξάντλησαν την αυστηρότητά τους η διαιτητής και ο supervisor, καθώς σίγουρα είχαν να κάνουν με μια αμφιλεγόμενη φάση, η οποία έκρινε μοιραία τον πρώτο ημιτελικό του Ντουμπάι.

Όλα ξεκίνησαν από μια διαφωνία που είχε ο Rublev με τον επόπτη για μια φάση, με τον Ρώσο να την εκφράζει με άσχημο τρόπο, φωνάζοντας στο πρόσωπο του επόπτη.

Ένας από τους επόπτες ήταν ρωσόφωνος και είπε στη διαιτητή πως ο Rublev τον έβρισε, την ίδια ώρα που ο Rublev υποστήριζε ότι δεν μίλησε καν στη μητρική του γλώσσα.

Παρόλα αυτά, ο λόγος του επόπτη προφανώς και ήταν πιο σημαντικός από το λόγο του παίκτη, με την chair umpire σε συνεννόηση και με τον supervisor, να αποφασίζουν τη μεγίστη των ποινών, τον αποκλεισμό του Ρώσου τενίστα από τον αγώνα.

 

Αυστηρή ή όχι, αυτή ήταν η απόφαση και ήταν αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη απόφαση, αφού έκρινε τον πρώτο ημιτελικό του Dubai Tennis Championships, ενός ATP 500 event, σε ένα σημείο μάλιστα που ήταν πολύ ανοιχτός, με τον Rublev να σερβίρει για το 6-6 και το tie-break στο 3ο σετ. Και τα δυο πρώτα σετ είχαν πάει σε tie-break, με τον Bublik να έχει μικρό προβάδισμα με 6-7 (4), 7-6 (5), 6-5 την ώρα που έγινε το περιστατικό, ενώ νωρίτερα ο Rublev είχε προηγηθεί με 4-2 στο αποφασιστικό σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots