ATP
Srdjan Djokovic: "Ελπίζω πως ο Novak θα σταματήσει το 2024"

 
Srdjan Djokovic: "Ελπίζω πως ο Novak θα σταματήσει το 2024"
© AELTC
tn team Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 - 13:59

Σε μια διαφορετική δήλωση απ' αυτές που μας έχει συνηθίσει, ο πατέρας του Novak Djokovic, Srdjan, εξέφρασε την επιθυμία του να "κρεμάσει" τη ρακέτα του ο γιος του έως το τέλος του 2024.

"Ο Novak έχει εκπληρώσει τα όνειρα που είχα γι' αυτόν πριν από 7-8 χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπόνους", είπε ο Srdjan στο ντοκυμαντέρ του Sportal "Novak Djokovic - Untold Stories".

"Το τένις είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής του και όχι ολόκληρη η ζωή του. Εύχομαι να αναγνωριστεί και για τα πράγματα που θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του, όταν αποχωρήσει από τον κόσμο του τένις. Αυτό εύχομαι πως θα συμβεί τον επόμενο χρόνο", είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Nole.

Και συνέχισε: "Δεν ήρθε ακόμα το τέλος, αλλά ίσως σε 1,5 χρόνο. Αυτή είναι η επιθυμία μου ως πατέρας του. Πιστεύω πως θα είναι καλό να σταματήσει να κάνει αυτή την εξαιρετικά δύσκολη δουλειά. Σωματικά και ψυχικά είναι εξαντλητικό και πολύ απαιτητικό. Είναι αφοσιωμένος σ' αυτό τα τελευταία 30 χρόνια και δεν έχει αφήσει στιγμή το πόδι από το γκάζι. Δεν έχει καθόλου χρόνο για να ασχοληθεί με άλλα πράγματα στη ζωή."

Στο ίδιο ντοκυμαντέρ, η μητέρα του Novak, Dijana, έκανε τη δική της εκτίμηση, θεωρώντας πως ο γιος της θα συνεχίσει να αγωνίζεται για 2 χρόνια ακόμα: "Όλα εξαρτώνται από αυτόν. Αλλά έχει κερδίσει ήδη τα πάντα, οπότε θα μπορούσε να σταματήσει και τώρα."

Ο ίδιος ο Djokovic πάντως, παρότι έχει εκπληρώσει τον μεγαλύτερο στόχο του, που ήταν να περάσει τους Federer και Nadal σε κατακτήσεις Grand Slam, έχει δηλώσει πολλάκις πως όσο είναι σε θέση να κερδίζει μεγάλους τίτλους, τόσο θα έχει και κίνητρο για να συνεχίζει στο tour.

Το σημείο που θα είναι ανήμπορος να τα βάλει με τους κορυφαίους από τις νεότερες γενιές και να διεκδικεί τους μεγάλους τίτλους σίγουρα απέχει πάρα πολύ, αφού στη φετινή χρονιά, στην οποία έκλεισε τα 36 του, κατέκτησε το Australian Open και το Roland Garros, ενώ στο Wimbledon έχασε στον τελικό από τον Carlos Alcaraz στα 5 σετ.

Αυτό που έχει παραδεχτεί πάντως ο Nole, είναι πως αν και παραμένει "αειθαλής" στο γήπεδο, η αποκατάσταση μετά τους αγώνες γίνεται όλο και πιο δύσκολη διαδικασία.

"Ένα κομμάτι μου πάντα θα φιλοδοξεί να κερδίζει Grand Slams, αλλά πρέπει να είμαι και συνειδητοποιημένος στο ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά πλέον. Δεν νιώθω το ίδιο στο γήπεδο, μήνα με τον μήνα. Σωματικά είμαι χειρότερα από παλιά."

Φυσικά ο Djokovic έχει ελαττώσει και πολύ τα τουρνουά που αγωνίζεται. Πριν από τo Wimbledon δεν έπαιξε σε κανένα άλλο τουρνουά στο γρασίδι, ενώ πριν από το US Open, όπου θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει μετά από 2 χρόνια, θα παίξει μόνο στο Σινσινάτι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots