ATP
Τέλος η παρεξήγηση Τσιτσιπά-Κύργιου: "Όλα καλά!"

 
Τέλος η παρεξήγηση Τσιτσιπά-Κύργιου: "Όλα καλά!"
© REUTERS/Hannah Mckay
tn team Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 - 14:02

Με μια μακροσκελή ανάρτηση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε εξηγήσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Νικ Κύργιο που προβλήθηκαν στο Break Point του Netflix και παρερμηνεύτηκαν, με τον Κύργιο να λήγει την παρεξήγηση.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να κάνει μια δημοσίευση στα social media, μέσω της οποίας δίνει κάποιες εξηγήσεις για όλα όσα ακούστηκε να λέει για τον Κύργιο στο σχετικό επεισόδιο του Break Point, που βγήκε "στον αέρα" για πρώτη φορά μέσω του Netflix αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν και δεν είχε καμία πρόθεση ούτε να υποτιμήσει τον Κύργιο, ούτε να μιλήσει υποτιμητικά για εκείνον και τη διαφορετική νοοτροπία που φέρνει στο tour, επηρεασμένος και από το αγαπημένο του μπάσκετ.

"Υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποιοι παρερμήνευσαν τα σχόλιά μου σχετικά με τον Νικ Κύργιο, λέγοντας ότι τον χαρακτήρισα αμόρφωτο και τον κατηγόρησα ότι φέρνει μια μπασκετική νοοτροπία στο τένις, υπονοώντας μια μορφή ρατσισμού που δεν υπάρχει. Θέλω να τονίσω πως δεν έχω καμία προκατάληψη για κανέναν, με βάση το υπόβαθρο, την εθνικότητα ή τα ενδιαφέροντά του. Λυπάμαι βαθύτατα αν παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου ή χαρακτηρίστηκαν προσβλητικά, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Αγαπώ το μπάσκετ και είμαι φίλαθλος εδώ και χρόνια. Κάθε άθλημα έχει τη δική του μοναδική ομορφιά και τρέφω μεγάλο θαυμασμό για το ταλέντο που επιδεικνύουν όλοι οι αθλητές σε διάφορα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του τένις.

Οι παρατηρήσεις μου σχετικά με τον Νικ Κύργιο δεν είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την ευφυΐα ή τις ικανότητές του. Αντίθετα σκοπός μου ήταν να εκφράσω την άποψή μου για ορισμένες πτυχές του στυλ του παιχνιδιού του, συγκρίνοντάς το με το πάθος και την ένταση που συχνά συνδέονται με το μπάσκετ. Ήταν μια προσπάθεια να τονίσω τη δυναμική και τη φύση της προσέγγισής του στο παιχνίδι και όχι μια κριτική του χαρακτήρα ή των δυνατοτήτων του", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τσιτσιπάς στην ανάρτησή του.

Ο Κύργιος διάβασε τα όσα έγραψε ο Τσιτσιπάς και έληξε την παρεξήγηση, γράφοντας σε δική του δημοσίευση: "Ήταν μια έντονη διαμάχη. Καμιά φορά, οι παίκτες πηγαίνουμε στις συνεντεύξεις Τύπου χωρίς να έχουμε χωνέψει το ματς. Είχαμε μερικές τρελές μάχες και ξέρω βαθιά μέσα μου ότι σου αρέσει το τενιστικό μου στυλ, οπότε όλα καλά."

Με αφορμή τα όλα όσα γράφτηκαν, ο Στέφανος μίλησε ξανά για τον ρατσισμό που και ο ίδιος δέχτηκε στην ανάρτησή του, ξεκινώντας το ταξίδι του στο τένις σε μια εποχή που εν γένει ήταν δακτυλοδεικτούμενοι στο εξωτερικό οι Έλληνες.

"Το 2010 βρέθηκα αντιμέτωπος με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, κάτι που άλλαξε για πάντα την οπτική μου για τον κόσμο. Η οικονομική αναταραχή που κυρίευσε την αγαπημένη μου χώρα, ήταν ένα ύπουλο φαινόμενο που έβαλε ταμπέλα στη χώρα. Ο κόσμος άρχισε να κρίνει τους Έλληνες και να τους αποδίδει ευθύνες, κάνοντας γενικεύσεις για έναν ολόκληρο λαό. Αυτό όμως που με τρόμαξε πιο πολύ ήταν ο ρατσισμός που προέκυψε από αυτή την ταμπέλα. Ξαφνικά έγινα στόχος προσβλητικών εκφράσεων και αποκλεισμού λόγω της ελληνικής μου καταγωγής. Καθώς αντιμετώπιζα αυτόν τον ρατσισμό, ορκίστηκα να τον υπερβώ και να αποδείξω πως η αξία μου δεν καθορίζεται από την οικονομική κατάσταση της χώρας μου.

Λυπάμαι πολύ για κάθε προσβολή που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια μου. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε όλοι ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις και μέσω του ανοιχτού διαλόγου και κατανόησης μπορούμε να γεφυρώσουμε τα κενά. Προχωρώντας μπροστά δεσμεύομαι να προσέχω τα λεγόμενά μου και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν. Πιστεύω ακράδαντα στη διαφορετικότητα. Ελπίζω να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε σε συζητήσεις με σεβασμό που επιτρέπουν τις διαφορετικές απόψεις διατηρώντας παράλληλα σεβασμό ο ένας για τον άλλον", καταλήγει ο Στέφανος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots