ATP
Federer: "Δεν μπορούμε να πούμε ποιος είναι ο GOAT όσο παίζει ο Rafa"

 
Federer: "Δεν μπορούμε να πούμε ποιος είναι ο GOAT όσο παίζει ο Rafa"
© TERRA WORTMANN OPEN/Valentin Diehl
tn team Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 - 13:18

Σε δηλώσεις που έκανε από το Χάλε της Γερμανίας, ο Roger Federer αναφέρθηκε στη συζήτηση του GOAT, αλλά και στα ερωτήματα αν παίζει τένις σήμερα, αν παρακολουθεί τους αγώνες από την τηλεόραση και αν σκοπεύει να εργαστεί ως σχολιαστής στην τηλεόραση.

Για πολλά χρόνια ο Federer θεωρούταν χωρίς αμφισβήτηση ο κορυφαίος όλων των εποχών, όμως τα τελευταία χρόνια τα πράγματα άλλαξαν, με τους Djokovic και Nadal να έχουν πάει σε άλλο επίπεδο την "κούρσα" των περισσότερων Grand Slam τίτλων. Ο Djokovic πρόσφατα ξεπέρασε τον Nadal με 23 έναντι 22 major τίτλων και με δεδομένο ότι προηγείται του Ισπανού και στα υπόλοιπα μεγάλα ρεκόρ, θεωρείται ο νέος GOAT, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αριθμούς.

Ο Federer, ο οποίος βρέθηκε στο Χάλε και βραβεύτηκε για τους 10 τίτλους που έχει κερδίσει στο Terra Wortmann Open, ρωτήθηκε για το θέμα του GOAT και απέφυγε να ξεχωρίσει τον έναν από τους δυο, ενώ έβαλε στο τραπέζι και τα επιτεύγματα των παλιών θρύλων του αθλήματος, με τα οποία προφανώς δεν είναι εύκολη η σύγκριση.

"Είναι καλύτερο να κερδίζεις το Wimbledon στα 17 όπως είχε κάνει ο (Boris) Becker ή να κερδίζεις στα 36 το Roland Garros όπως ο Novak; Δεν ξέρω. Αυτά που έχει πετύχει είναι φοβερά, όμως νομίζω πως όσο συνεχίζει να παίζει ο Rafa δεν μπορούμε να απαντήσουμε", είπε χαρακτηριστικά ο 41χρονος Ελβετός.

Ο Federer απάντησε και σε άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα για το αν παίζει τένις αυτόν τον καιρό: "Παίζω μόνο με τα παιδιά μου. Ποτέ δεν έκανα κράτηση για να παίξω σε κάποιο γήπεδο με φίλους, όμως βρίσκομαι συχνά στο court με τα παιδιά. Λατρεύω να παίζω μαζί τους."

Για το τι έκανε γενικά τον τελευταίο χρόνο που είναι και επίσημα εκτός tour: "Πέρασα χρόνο με την οικογένεια μου διαφορετικά. Είμαι πιο χαλαρός γιατί ξέρω ότι έχω περισσότερες ημέρες ή περισσότερες ώρες διαθέσιμες. Όμως πάντα ήμουν με την οικογένεια ακόμα κι αν ήταν απίστευτα δύσκολο εγχείρημα."

Για το αν παρακολουθεί τένις αυτό το διάστημα: "Αυτό που με εκπλήσσει είναι το πόσο ενδιαφέρομαι για τα αποτελέσματα. Δεν βλέπω πολλούς αγώνες, βλέπω όμως τα highlights και τσεκάρω τα αποτελέσματα 3-4 φορές τη μέρα. Είμαι χαρούμενος που το τένις με ενδιαφέρει ακόμα τόσο πολύ."

Τέλος, για το ενδεχόμενο να σχολιάζει αγώνες για την τηλεόραση: "Πρώτα σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να σχολιάζω ματς της γενιάς των παικτών που βρέθηκα μαζί τους στο court. Τους γνωρίζω καλύτερα. Όμως το να γίνω σχολιαστής αμέσως μετά την απόσυρσή μου δεν μου έμοιαζε σωστό. Ίσως το κάνω κάποια μέρα, ίσως και ποτέ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots