ATP
Federer: "Απίθανο αυτό που έκανε ο Novak, θα κερδίσει περισσότερα Slams"

 
Federer: "Απίθανο αυτό που έκανε ο Novak, θα κερδίσει περισσότερα Slams"
© AELTC / Simon Bruty
tennisnews team Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 - 10:49

O Roger Federer βρέθηκε στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα και μίλησε για πρώτη φορά για τον Novak Djokovic και τον 23ο Grand Slam τίτλο του, λέγοντας πολύ όμορφα λόγια για τον Σέρβο.

Ο Federer εγκαινίασε ένα ανοιχτό γήπεδο στο Greenwich του Λονδίνου, μέσω της πρωτοβουλίας του, Neon Legacy. Εκεί έκανε και μια σύντομη ομιλία και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μεγάλο πρωταγωνιστή των τελευταιών ημερών, Novak Djokovic.

"Αυτό που έκανε ο Novak είναι απίθανο. Είναι θαυμάσιο για το τένις, θαυμάσιο για τον αθλητισμό, όταν γράφει τη δική του ιστορία στο τένις και συνεχίζει να το κάνει. Το είδαμε με τη Serena Williams, με τον Rafa και τώρα και με τον Novak. Είναι πολύ καλή εποχή για να είσαι φαν αυτού του αθλήματος, αλλά και παίκτης", είπε ο Federer.

"Θυμάμαι πως όταν ξεκινούσα στο tour, ο Pete Sampras έφτανε τα 14 Slams και όλοι σκεφτόμασταν ότι αυτό το ρεκόρ θα είναι για πάντα εκεί. Μετά έφτασα τα 15, πήγα στα 17 και τελικά ωθήσαμε ο ένας τον άλλον και φτάσαμε και οι τρεις στα 20. Μετά ο Rafa πήγε στα 22. Τώρα ο Novak έφτασε τα 23 και δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό για πολύ καιρό ακόμα, που είναι σπουδαίο. Του εύχομαι τα καλύτερα", συνέχισε ο 41χρονος Ελβετός.

"Δεν είναι και ο νεότερος παίκτης στο tour, το ξεχνάμε αυτό. Όμως μοιάζει πολύ νέος όπως κινείται στο γήπεδο. Ήταν μια εκπληκτική νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον", κατέληξε.

Ο Ελβετός μαέστρος, επιβεβαίωσε πως θα δώσει το παρών και στο Wimbledon σε λίγες εβδομάδες, ενώ μίλησε και για τον "τοπικό ήρωα" των Βρετανών, Andy Murray: "Κέρδισε στο Surbiton την ίδια εβδομάδα που κέρδισε το 23ο ο Novak, οπότε και στον Andy αξίζει μεγάλος σεβασμός. Είμαι μεγάλος φαν του Andy και του εύχομαι τα καλύτερα για το Wimbledon. Είναι η καλύτερή του επιφάνεια, ειδικά τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορεί ακόμα να αγωνίζεται, είναι ξεχωριστός άνθρωπος. Αγαπάει πραγματικά το τένις. Με όλες τις δυσκολίες που είχε με το ισχίο του, είναι εκπληκτικό που συνεχίζει ακόμα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots