ATP
Επέστρεψε στον τελικό του ATP Cup η Ισπανία (vids)

 
Roberto Bautista Agut
Roberto Bautista Agut © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 - 13:24

Η Ισπανία προκρίθηκε στον τελικό του ATP Cup μετά από 2 χρόνια, καθώς κέρδισε την Πολωνία στον πρώτο ημιτελικό.

Μετά από μια συναρπαστική μάχη, ο Roberto Bautista Agut έκαμψε την αντίσταση του Hubert Hurkacz με 7-6 (6), 2-6, 7-6 (5) και "χάρισε" στην Ισπανία τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του ATP Cup.

O Bautista Agut, ο οποίος πριν δυο χρόνια είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στην πορεία της Ισπανίας ως τον τελικό, κερδίζοντας και τα 6 παιχνίδια του στα μονά, παραμένει και φέτος αήττητος, σε 4 αναμετρήσεις.

Σήμερα είχε αναμφίβολα την πιο δύσκολη από αυτές, ενάντια στο Νο.9 του κόσμου και μεγάλο όπλο της πολωνικής ομάδας. Στο 1ο σετ κατάφερε να επιστρέψει από το 1-4 στο tie-break, για να το κερδίσει στο δεύτερο set point του και να κάνει το 8-6.

O Hurkacz πέρασε στη συνέχεια στην αντεπίθεση και έκανε δυο break στο 2ο σετ, για να το κατακτήσει με 6-2. Στο 3ο σετ κανείς από τους δυο δεν κατάφερε να φτάσει στο break, με τον Hurkacz να νιώθει περισσότερη πίεση, αλλά να ανταποκρίνεται.

Στο 10ο game έσβησε 2 match points και κράτησε το σερβίς του για το 5-5, ενώ στο 12ο game έσβησε ένα ακόμα match point και έστειλε το σετ σε tie-break. O Bautista Agut δεν έχασε την ψυχραιμία του και ήταν καλύτερος και στο tie-break. Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο πήρε 3 πόντους στη σειρά και προηγήθηκε με 6-3, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στην 3η ευκαιρία και στο 6ο match point του συνολικά, κάνοντας το 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 44 λεπτά αγώνα.

Στον προηγούμενο αγώνα του tie, ο Pablo Carreno Busta δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, κερδίζοντας τον Jan Zielinski με 6-2, 6-1.

Στο διπλό, που απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα μετά τη νίκη του Bautista Agut, οι Πολωνοί μείωσαν σε 2-1, με τους Szymon Walkow και Jan Zielinski να κερδίζουν τους Pedro Martinez και Albert Ramos, με 4-6, 6-3, 10-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots