ATP
Ουραγός στην κατανομή των εσόδων το τένις!

 
Ουραγός στην κατανομή των εσόδων το τένις!
tn team Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 - 13:48

Αρκετά πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα μένει το τένις όσον αφορά τα έσοδα που παρέχει στους αθλητές του, όπως αποκαλύπτει σχετικό γράφημα της PTPA του Novak Djokovic.

H PTPA δημοσίευσε ένα γράφημα που δείχνει το ποσοστό εσόδων των επίσημων διοργανώσεων που δίνεται στους παίκτες του τένις και το συγκρίνει σε σχέση με άλλες μεγάλες λίγκες διάφορων αθλημάτων.

Στη 1η θέση βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στον κόσμο, η βρετανική Premier League, η οποία αποφέρει στους παίκτες της το 60% των εσόδων της.

Το εν λόγω γράφημα τοποθετεί το τένις στην 9η θέση, με τους παίκτες να λαμβάνουν λιγότερο από το 20% των εσόδων που κερδίζουν οι επίσημες διοργανώσεις.

Το τένις είναι ένα άθλημα όπου οι αθλητές για να μπορέσουν να συμμετέχουν σε μια διοργάνωση θα πρέπει να πληρώσουν τα δικά τους έξοδα, όπως ξενοδοχεία, γεύματα, προπονητές, φυσιοθεραπευτές κτλ, εν αντιθέσει με άλλα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, όπου αυτά τα έξοδα για τους παίκτες καλύπτονται από τις εκάστοτε ομάδες.

Ένας επαγγελματίας τενίστας για να μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές τις οικονομικές απαιτήσεις με έσοδα από τις επίσημες διοργανώσεις του αθλήματος, θα πρέπει να βρίσκεται εντός του Top 100 στην παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με την PTPA, που δημιουργήθηκε το 2020 ως μια ανεξάρτητη από την ΑΤΡ ένωση παικτών, με σκοπό να δημιουργηθεί μια δυνατότερη φωνή διεκδίκησης ως προς τα δικαιώματα των παικτών.

Στόχος της PTPA είναι ένα δίκαιο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου θα τοποθετούνται παθογένειες του χώρου, ψάχνοντας και δίνοντας λύσεις στους επαγγελματίες τενίστες. Ξεκίνησε στο δεύτερο μισό του 2020 από τους Novak Djokovic και Vasek Pospisil, με αρκετούς παίκτες έκτοτε να δηλώνουν τη στήριξή τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots