ATP
BREAKING: Επιστρέφει στη Ντόχα ο Federer!

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 - 8:58

Σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Roger Federer, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα αγωνιστεί στην Ντόχα!

Το Qatar Open της Ντόχα, που θα διεξαχθεί τη 2η εβδομάδα του Μαρτίου (8-14 Μαρτίου), θα είναι το πρώτο τουρνουά στο οποίο θα αγωνιστεί ο Roger Federer, μετά από 13 μήνες και κάτι απουσίας από τα γήπεδα!

"Σκέφτομαι πολύ καιρό το πότε θα επιστρέψω. Η Αυστραλία ήρθε λίγο νωρίς γιατί δεν ήμουν έτοιμος", είπε ο Federer, ο οποίος μίλησε στον Ελβετό δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Bernie Schaer και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ελβετίας SRF.

"Ήταν μια επίπονη απόφαση. Η Αυστραλία είναι ένα από τα μέρη που μου αρέσει να αγωνίζομαι περισσότερο", πρόσθεσε ο Federer, ο οποίος αγωνίστηκε τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2020 στη Μελβούρνη και φέτος έχασε για πρώτη φορά το Australian Open μετά από 21 συναπτά έτη.

Όσο για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του, ο 39χρονος Ελβετός ανακοίνωσε πως θα γίνει στη Ντόχα, λέγοντας: "Ήθελα να επιστρέψω σε ένα μικρότερο τουρνουά, ώστε να μπορέσω να συγκεντρωθώ πλήρως σε αυτό και να μην νιώσω πίεση."

Το Qatar Open της Ντόχα είναι ένα 250άρι τουρνουά, το οποίο κανονικά γίνεται την 1η εβδομάδα της σεζόν, όμως αυτή τη χρονιά αναβλήθηκε λόγω των προκριματικών του Australian Open και θα γίνει τη 2η εβδομάδα του Μαρτίου. Θα γίνει μια εβδομάδα μετά το 500άρι του Ρότερνταμ και μια εβδομάδα πριν από το 500άρι του Ντουμπάι, επομένως πιθανότατα δεν θα έχει τόσο μεγάλα ονόματα όσο άλλες χρονιές.

O Federer έχει αγωνιστεί 7 φορές στο τουρνουά της Ντόχα, έχοντας το πολύ καλό ρεκόρ νικών 26-3. Είναι επίσης ο πολυνίκης του θεσμού, έχοντας κερδίσει 3 φορές τον τίτλο, το 2005, το 2006 και το 2011. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο τουρνουά του Κατάρ ήταν πριν από 9 χρόνια, το 2012.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots