ATP
Η Amazon ετοιμάζει ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ για τον Federer

 
Η Amazon ετοιμάζει ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ για τον Federer
tn team Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 - 14:05

Το Amazon Prime ανακοίνωσε ένα ντοκιμαντέρ για τον Roger Federer, με υλικό από τις 12 τελευταίες ημέρες του Ελβετού στο tour και το "αντίο" του στο Laver Cup. 

Μετά το Netflix, άλλη μια πλατφόρμα αυτής της αγοράς και παγκοσμίου βεληνεκούς φαίνεται να επενδύει στα αθλητικά ντοκιμαντέρ και ειδικά στο τένις, δημιουργώντας μια ταινία ντοκυμαντέρ, με θέμα τις τελευταίες στιγμές του Federer στο επαγγελματικό τένις.

Ο Federer ήθελε αρχικά να βιντεοσκοπήσει τις τελευταίες του μέρες στο τένις για προσωπική του χρήση, για να έχει δηλαδή ένα οπτικοακουστικό αρχείο από αυτές, όπως κάποιος βιντεοσκοπεί στιγμές από ένα ταξίδι του, ή από ένα σημαντικό γεγονός (π.χ. γάμος).

Ζήτησε τη βοήθεια της φίλης του, Anna Wintour, εκδότριας της Vogue, η οποία τον έφερε σε επαφή με τον Joe Sabia, τον άνθρωπο που είναι πίσω από το πρότζεκτ "73 Questions" του γνωστού περιοδικού.

Εκείνος κινηματογράφησε μαζί με την ομάδα του τις 12 τελευταίες μέρες της επαγγελματική καριέρας του Ελβετού, συμπεριλαμβανομένου και του παιχνιδιού που έδωσε στο διπλό του Laver Cup μαζί με τον Rafael Nadal, ενάντια στους Novak Djokovic και Andy Murray.

Το υλικό του Sabia ήταν πολύ καλό και τελικά ο Ελβετός θρύλος αποφάσισε να παραχωρήσει τα δικαιώματα στην Amazon, που προσέλαβε τον Asif Kapadia, βραβευμένο σκηνοθέτη και δημιουργό του ντοκιμαντέρ για τον Ayrton Senna, ώστε να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ και να δημιουργήσει μια ταινία για την πλατφόρμα.

"Είναι μια εικόνα της ζωής μου γι' αυτές τις 12 μέρες, αρκετά σκληρή και ενδιαφέρουσα", είπε ο Federer, ο οποίος παρείχε στους κινηματογραφιστές πρόσβαση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και στο σπίτι του.

Θα είναι το πρώτο επίσημο ντοκιμαντέρ για τον κάτοχο 20 Grand Slams τίτλων, που από νεαρή ηλικία κατάφερε να νικήσει όλα τα μεγάλα ρεκόρ των προγενέστερων θρύλων του τένις και να θεωρηθεί αδιαμφισβήτητος "GOAT" του αθλήματος για αρκετά χρόνια, μέχρι να τον αμφισβητήσουν με τη σειρά τους οι Rafael Nadal και Novak Djokovic.

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα το καλοκαίρι του 2024, κοντά στο Wimbledon, το πιο ξεχωριστό τουρνουά στην καριέρα του Ελβετού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots