ATP
Djokovic: "Δεν είναι δική μου δουλειά να μιλάω για τον GOAT"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 16:11

Ο Novak Djokovic έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στη Βιέννη, μιλώντας για τα ρεκόρ του No.1, τη συζήτηση του GOAT, τον Pete Sampras και έναν ενδεχόμενο τελικό με τον Dominic Thiem.

"Αφήνω τη συζήτηση για το θέμα του GOAT στους άλλους, δεν είναι δική μου δουλειά. Εγώ προσπαθώ να παραμείνω στο Νο.1. Ο Sampras ήταν το είδωλό μου όταν μεγάλωνα και θα είναι απίθανο να ισοφαρίσω το ρεκόρ του", είπε ο Djokovic, αναφερόμενος στο 6ο Year-end No.1 της καριέρας του, στο οποίο βρίσκεται πάρα πολύ κοντά.

Για να τα καταφέρει και μαθηματικά να εξασφαλίσει από αυτή την εβδομάδα το Year-end No.1, κάτι που μόνο ο Pete Sampras έχει καταφέρει στο παρελθόν, θα χρειαστεί να πετύχει μόνο 2 νίκες στη Βιέννη και να μπει στα προημιτελικά του Vienna Open.

Όπως είχε πει και την προηγούμενη εβδομάδα, ο λόγος που επέλεξε να αγωνιστεί στη Βιέννη, όπου μπορεί να προσθέσει έως και 500 βαθμούς στη συνολική του συγκομιδή, έχει να κάνει με το ότι θέλει να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό πλεονέκτημα στο ξεκίνημα του 2021, όσον αφορά τα rankings. Θυμίζουμε πως κυνηγάει και το ρεκόρ των περισσότερων εβδομάδων παραμονής στο Νο.1, που αυτή τη στιγμή ανήκει στον Roger Federer και είναι οι 310 εβδομάδες. Για να το ξεπεράσει, θα χρειαστεί να παραμείνει στο Νο.1 έως και τις 8 Μαρτίου.

"Το προσωρινό σύστημα βαθμολόγησης θα ισχύει έως και τον Μάρτιο, που για μένα προσωπικά είναι θετικό, επειδή έχω κερδίσει πολλούς βαθμούς σε αυτή την περίοδο. Θα ήταν διαφορετικά αν δεν εφαρμοζόταν, ωστόσο είναι ίδιοι οι κανόνες για όλους τους παίκτες. Ελπίζω να φτάσω το ιστορικό Νο.1 τον Μάρτιο, αλλά τα πάντα είναι απρόβλεπτα."

Ο Djokovic είναι προφανώς το μεγάλο φαβορί στη Βιέννη, ωστόσο το 500άρι της Αυστρίας θα έχει πολλά μεγάλα ονόματα και ένα ιδιαίτερα δυνατό ταμπλό. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως Νο.2 του τουρνουά είναι ο Dominic Thiem, Νο.3 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο.4 ο Daniil Medvedev και Νο.5 ο Andrey Rublev.

"Το ταμπλό είναι εξαιρετικά δυνατό και σέβομαι πολύ τον Dominic, του άξιζε το Grand Slam περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη χωρίς Grand Slam τίτλο αυτή τη στιγμή. Είναι όμως μακρύς ο δρόμος μέχρι τον τελικό, το θέλουμε και οι δυο, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά", σχολίασε ο Nole, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τελικού ανάμεσα σε εκείνον και τον τοπικό ήρωα, Thiem.

Στον 1ο γύρο του Vienna Open, o Novak θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη και φίλο του, Filip Krajinovic, με τον οποίο μάλιστα είχε προπονηθεί μαζί σε indoor γήπεδο στο Βελιγράδι πριν λίγες μέρες.

"Προπονήθηκα με τον Filip και κάναμε πλάκα ότι μπορεί να κληρωνόμασταν στον 1ο γύρο μαζί. Οι πιθανότητες ήταν μικρές, αλλά να που έγινε. Έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, του αρέσουν και εκείνου περισσότερο οι σκληρές επιφάνειες, μπορεί να παίξει πολύ γρήγορα και είναι ταλαντούχος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots