ATP
Ρώμη: Το πρόγραμμα των τελικών

 
Ρώμη: Το πρόγραμμα των τελικών
tennisnews team Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:24

Οι τελικοί σε άνδρες και γυναίκες θα ολοκληρώσουν σήμερα το φετινό Internazionali BNL d' Italia. Δείτε το πρόγραμμα, τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να γνωρίζετε για τους δυο τελευταίους αγώνες της διοργάνωσης.

Οι δυο κορυφαίες του ταμπλό, Simona Halep και Karolina Pliskova, θα αναμετρηθούν στον πρώτο τελικό της ημέρας, που θα αρχίσει στις 15:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Θα είναι η 12η συνάντηση των δυο παικτριών, με τη Halep να προηγείται με 7-4 στις νίκες. Στο χώμα έχουν από μια νίκη σε δυο αγώνες, ενώ σε τελικό έχουν παίξει μόνο άλλη μια φορά, στην πρώτη τους ever αναμέτρηση στο Ντουμπάι το 2015, με νικήτρια τη Ρουμάνα.

Η Pliskova έχει μόνο άλλον τελικό στη Ρώμη, αλλά ήταν πέρσι και τον κέρδισε, διεκδικώντας σήμερα τον 2ο διαδοχικό της τίτλο και την υπεράσπιση του τίτλου της. Επίσης αυτός ήταν και ο σημαντικότερος τίτλος που κέρδισε, μαζί με το Σινσινάτι το 2016. Η Halep από την πλευρά της θα παίξει για 3η φορά στον τελικό της Ρώμης και θα διεκδικήσει τον 1ο της τίτλο, αφού είχε χάσει δυο συνεχόμενους τελικούς από την Elina Svitolina το 2017 και το 2018.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει ο τελικός των ανδρών, ανάμεσα στο μεγάλο φαβορί Novak Djokovic και στην ευχάριστη έκπληξη της εβδομάδας, Diego Schwartzman. Θα είναι η 5η τους συνάντηση, με τον Djokovic να έχει κερδίσει σε όλες τις προηγούμενες, δυο εξ' αυτών στο χώμα, όπου πάντως έχει χάσει και 3 σετ, ένα ξανά στη Ρώμη πέρσι στα ημιτελικά και 2 στο Roland Garros το 2017. Στις άλλες 2 αναμετρήσεις τους, που ήταν σε σκληρά γήπεδα, ο Σέρβος δεν έχασε σετ από τον Αργεντινό.

Για τον Djokovic αυτός θα είναι ο 10ος τελικός στη Ρώμη, όπου έχει κερδίσει 4 τίτλους - έχοντας χάσει τους 3 τελευταίους τελικούς του στο Foro Italico. Θα παίξει σε τελικό Masters για 52η φορά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 36ο τίτλο του (35-16), με τον οποίο θα περάσει μόνος πρώτος στην κατάταξη με τους πιο επιτυχημένους παίκτες στην ιστορία των Masters 1000 τουρνουά. Συνολικά αυτός θα είναι ο 115ος τελικός καριέρας για τον Nole, που έχει κερδίσει 80 τίτλους στην καριέρα του και διεκδικεί τον 81ο (80-34).

Ο Schwartzman αντίθετα θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν μεγάλο τελικό, δηλαδή Masters ή Grand Slam, διεκδικώντας προφανώς και τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του. Η εβδομάδα δεν ξεκίνησε τόσο καλά για τον Αργεντινό, έμεινε όμως στο τουρνουά μετά από δυο παιχνίδια που συνάντησε δυσκολίες από τους John Millman και Hubert Hurkacz και στη συνέχεια έκανε το καλύτερο ματς της καριέρας του, για να αποκλείσει τον Rafael Nadal, ενώ χθες κέρδισε και τον Denis Shapovalov μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά ενός επικού ημιτελικού.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (21/09):

Centrale:
15:30 Simona Halep v Karolina Pliskova COSMOTE SPORT 6HD
18:00 Novak Djokovic v Diego Schwartzman COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots