ATP
Berrettini: "Μεγάλος τίτλος το 2021"

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 - 15:22

Αρκετά ψηλά θέτει τον πήχη για τη νέα σεζόν ο Matteo Berrettini, που νιώθει έτοιμος να διεκδικήσει έναν μεγάλο τίτλο.

"Αν μου κάνατε την ίδια ερώτηση πέρσι, πιθανότατα θα έλεγα να παίξω ξανά σε έναν ημιτελικό Slam, γιατί ήταν ονειρικό. Αλλά θα ήθελα πλέον να κερδίσω έναν μεγάλο τίτλο, ένα Slam ή ένα Masters, όπως τη Ρώμη", είπε ο Berrettini, σε συνέντευξη που έδωσε στο Tennis Majors.

"Η Ρώμη είναι η πόλη μου. Όταν αγωνίζομαι στο κεντρικό court, γνωρίζω τους μισούς ανθρώπους που βρίσκονται εκεί! Είναι ένα πολύ ωραίο και τρελό τουρνουά για όλους τους Ιταλούς και ειδικά για εμένα που είμαι Ρωμαίος. Το να σηκώσω το τρόπαιο εκεί είναι ένας μεγάλος στόχος."

Ο Berrettini έφτασε κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά φέτος στη Ρώμη, αλλά έχασε από τον Casper Ruud με 4-6, 6-3, 7-6 (5) στα προημιτελικά, παρόλο που ήταν μπροστά με 5-3 στο tie-break.

"Θα προτιμούσα να είχα δώσει αυτόν τον αγώνα στο κεντρικό court και όχι στο Pietrangeli, γιατί η επιφάνεια δεν είναι τόσο καλή εκεί. Αλλά ειλικρινά, θα είχαμε μια τελείως διαφορετική συζήτηση, αν δεν έχανα εκείνο το forehand στο 5-3."

Κάτι άλλο που θεωρεί πως θα ήταν διαφορετικό σ' αυτόν τον προημιτελικό ο Ιταλός, είναι η παρουσία φιλάθλων, που αυτή τη χρονιά δεν είχαν τη δυνατότητα να τον στηρίξουν.

"Αν είχα φιλάθλους από πίσω μου, θα με είχε βοηθήσει σίγουρα. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα κέρδιζα, αλλά θα με εμψύχωναν. Ήμουν πάντως αρκετά χαλαρός και κατάφερα να παίξω 3 αγώνες στη Ρώμη σε πολύ υψηλό επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots