ATP
Με Nole, Rafa και Στεφ η λίστα της Ρώμης

 
Με Nole, Rafa και Στεφ η λίστα της Ρώμης
Με Nole, Rafa και Στεφ η λίστα της Ρώμης
tennisnews team Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 - 14:42

Δημοσιεύτηκε από την ΑΤΡ η επίσημη λίστα συμμετοχών για το Masters της Ρώμης, το οποίο θα είναι το πρώτο τουρνουά μετά από τη διακοπή του tour στο οποίο βρίσκονται όλα τα μεγάλα ονόματα, με εξαίρεση φυσικά αυτό του Roger Federer, που έχει αποσύρει τη συμμετοχή του από όλα τα τουρνουά του 2020.

Με τις πολλές απουσίες που συνεχώς αυξάνονται στο Cincinnati Masters και στο US Open, αλλά και το τουρνουά του Kitzbuhel που ακολουθεί, το οποίο βεβαίως έχει πολύ δυνατές συμμετοχές για 250άρι τουρνουά αλλά απουσιάζουν προφανώς οι περισσότεροι από το Top 10, το Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης διαθέτει αναμφίβολα τη δυνατότερη λίστα συμμετοχών, απ' όσες έχουν ανακοινωθεί έως τώρα από την ΑΤΡ, κατά την επιστροφή του tour μετά την αναστολή.

Με εξαίρεση βεβαίως την απουσία του Roger Federer, υπάρχει απαρτία στη λίστα, με όλους τους υπόλοιπους παίκτες από το Top 10 να βρίσκονται σε αυτή: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Στέφανος Τσιτσιπάς, Alexander Zverev, Matteo Berrettini, Gael Monfils και David Goffin.

Για την ακρίβεια, ο Roger Federer είναι ο μόνος που απουσιάζει από τη λίστα σε ολόκληρο το Top 40! Οι 36 πρώτες θέσεις του ταμπλό, που δίνουν και την απευθείας είσοδο στο κυρίως ταμπλό, καλύπτονται από τους πρώτους 36 της παγκόσμιας κατάταξης (που είναι 35 λόγω της απουσίας του Federer) και από τον Kevin Anderson, που χρησιμοποίησε το protected ranking του.

Αυτό σημαίνει πως ο Marin Cilic είναι στην 1η θέση της λίστας των επιλαχόντων, καθώς βρίσκεται στο Νο.37 της παγκόσμιας κατάταξης. Θεωρητικά δηλαδή ο Κροάτης θα μπορούσε να παίξει στα προκριματικά, ωστόσο είναι ακόμα αρκετά νωρίς και έως τις 14 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσει το τουρνουά, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αποχωρήσεις. Θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε και τι θα συμβεί με το US Open, καθώς ο τελικός διεξάγεται μόλις μια μέρα πριν από την έναρξη του τουρνουά της Ρώμης, επομένως για κάποιους παίκτες θα είναι εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο να μην αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

Η αντίστοιχη λίστα των γυναικών δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί, ωστόσο είναι διαθέσιμη η ανεπίσημη λίστα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουμε για το τουρνουά της Ρώμης, που αποκλείουν προφανώς τις παίκτριες που έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι δεν θα αγωνιστούν στο τουρνουά. 

Από το Top 10 δεν θα αγωνιστούν οι Ashleigh Barty και Bianca Andreescu, ενώ η Μαρία Σάκκαρη είναι στη λίστα και μάλιστα βρίσκεται στο Νο.17, που σημαίνει ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες ως την κλήρωση να έχει εξασφαλίσει και μια από τις 16 seeds θέσεις του ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots