ATP
Η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής για τον Σεπτέμβριο!

 
 Η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής για τον Σεπτέμβριο!
Η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής για τον Σεπτέμβριο!
tennisnews team Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 - 13:41

Μετά την αιφνίδια απόφαση του Roland Garros να μεταφερθεί στον Σεπτέμβριο, ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά προετοιμασίας για το χωμάτινο Grand Slam, το Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης, δεν κρύβει πως σκέφτεται να κάνει το ίδιο.

Το Roland Garros ήδη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με την απόφασή του να μεταφέρει το φετινό τουρνουά την περίοδο 20 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου. Δηλαδή μια εβδομάδα μετά το τέλος του US Open και κατά τη διάρκεια του Laver Cup (25-27 Σεπτεμβρίου) και το Wuhan Open (28 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου).

Το ίδιο σκέφτονται να κάνουν και στη Ρώμη, όπου δεν θέλουν να χάσουν τη χρονιά ενός εκ των πιο ιστορικών τουρνουά τένις στον πλανήτη και πολύ σημαντικό για την προετοιμασία των παικτών ενόψει του Roland Garros.

"Σχεδιάζουμε τον επαναπρογραμματισμό του Internazionali BNL d' Italia γι' αυτή τη χρονιά. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν έχουμε ένα από τα τουρνουά προετοιμασίας για το Roland Garros, μέσα στον Σεπτέμβριο", δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, Angelo Binaghi, ο οποίος μάλιστα εξήγησε πως δεν είναι απαραίτητο να γίνει το τουρνουά όπως το γνωρίζουμε, αρκεί να διοργανωθεί από την ιταλική ομοσπονδία!

"Φυσικά θα θέλαμε να γίνει στη Ρώμη, όπως πάντα, αλλά είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε ενδεχόμενο. Όπως την αλλαγή της τοποθεσίας, ακόμα και της επιφάνειας."

Το US Open θυμίζουμε πως θα γίνει από τις 31 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου - αν τουλάχιστον δεν αλλάξει και αυτό στην πορεία. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υπάρχει μόνο μια εβδομάδα κενό ανάμεσα στο αμερικάνικο και στο γαλλικό Grand Slam, η εδβομάδα 14-20 Σεπτεμβρίου, στην οποία είναι προγραμματισμένοι αγώνες για το Davis Cup. 

Παραμένει άγνωστο στο τι ακριβώς σκοπεύει να πετύχει το Masters και Premier 5 τουρνουά της Ρώμης, το οποίο ξεκίνησε να διεξάγεται το 1930. Αν το σενάριο της μεταφοράς επιβεβαιωθεί, είτε αυτό γίνει κατά τη διάρκεια του US Open, είτε την αμέσως επόμενη εβδομάδα - και μοναδική που θα έχουν για να ξεκουραστούν οι παίκτες, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να κάνουν και το υπερατλαντικό ταξίδι - μοιάζει απίθανο το τουρνουά να προσελκύσει τους μεγαλύτερους παίκτες του κόσμου, που θα εστιάσουν την προσοχή τους στα Grand Slam.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots