ATP
Θετικό κρούσμα και στο Todi

 
Θετικό κρούσμα και στο Todi
Θετικό κρούσμα και στο Todi
tennisnews team Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 - 13:33

Εκτός από το Challenger της Πράγας, η ATP ανακοίνωσε πως υπήρξε θετικό κρούσμα κορωνοϊού και στο άλλο Challenger που γίνεται αυτή την εβδομάδα, στο Todi της Ιταλίας.

Μετά το Challenger της Πράγας και το Challenger του Todi ανίχνευσε θετικό κρούσμα στον κορωνοϊό μεταξύ των παικτών και όπως ανακοίνωσε η ΑΤΡ, όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των υπολοίπων τέθηκαν σε εφαρμογή.

"Μετά το θετικό τεστ στον Covid-19 της Δευτέρας 17 Αυγούστου στο ATP Challenger τουρνουά του Todi και σε συνάρτηση με τα σχετικά πρωτόκολλα, ο παίκτης έχει μπει σε καραντίνα. Οι τοπικές αρχές υγείας έχουν ειδοποιηθεί για να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα του PCR τεστ και του τεστ αντισωμάτων του παίκτη. Ο γιατρός του τουρνουά επιβλέπει επίσης τον παίκτη, που είναι ασυμπτωματικός. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης, για να βρεθούν και να ειδοποιηθούν όσοι άνθρωποι ήρθαν σε κοντινή επαφή με τον παίκτη", ανέφερε η ανακοίνωση της ATP. 

Το ATP Challenger Tour επέστρεψε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο αυτή την εβδομάδα και σίγουρα το γεγονός πως υπήρξαν θετικά τεστ τόσο στην Πράγα, όσο και στο Todi, είναι ανησυχητικό. Ωστόσο και τα δυο τουρνουά συνεχίζονται κανονικά και η ΑΤΡ έχει και την ευκαιρία να δει τα πρωτόκολλα που σχεδίασε σε πλήρη εφαρμογή, στην πιο απαιτητική τους μορφή.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ακόμα δυο Challenger τουρνουά, το ένα στo Trieste της Ιταλίας και το άλλο στην Πράγα (για 2η συνεχόμενη εβδομάδα), ενώ την Πέμπτη θα ξεκινήσουν και τα προκριματικά του Cincinnati Masters, που θα γίνει στα γήπεδα του US Open στη Νέα Υόρκη.

Φωτογραφία: ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots